Un copil de 5 ani din Africa a refuzat banii oferiți pentru mâncare de o femeie jandarm din România. Ce a cerut în schimb

Un copil de 5 ani din Africa a refuzat banii oferiți pentru mâncare de o femeie jandarm din România. Ce a cerut în schimb Sursă foto: Facebook/Jandarmeria Română
  • Un copil de cinci ani din Africa i-a cerut rechizite unei femei jandarm din România
  • Băiatul de cinci ani a refuzat suma de bani oferită pentru mâncare

O femeie jandarm din România, aflată în misiune în misiune în Africa, a avut parte de o surpriză în momentul în care a vrut să ajute un copil sărac. Băiatul de cinci ani a refuzat suma de bani oferită pentru mâncare și i-a cerut femeii în uniformă să-i cumpere rechizite.

Întreaga poveste este relatată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. Personaje sunt Iniko, un copil de 5 ani din Africa, și colonelul Carmen-Claudia Popescu, singura femeie-jandarm care, pentru o perioadă de trei ani, a reprezentat Jandarmeria Română în Republica Centrafricană, pentru misiuni de menținere a păcii sub egida ONU.

Într-o amiază arzătoare, oprindu-se la un magazin pentru a-și cumpăra apă, un băiat de 5 ani, sărăcăcios îmbrăcat și cu picioarele goale se apropie de ea și, printr-o exprimare destul de greoaie, îi cere ceva. Colega noastră s-a gândit că vrea de mâncare, căci se întâmpla des ca cei ai locului să trăiască din mila militarilor și străinilor aflați în misiuni. Claudia a scos niște bani pe care a vrut să îi ofere băiatului. I-a refuzat. Nu voia bani. A luat-o de mână și a condus-o direct la raftul unde se găseau rechizite școlare. A luat două caiete și un set de pixuri colorate și, cu ochii în lacrimi, o roagă pe străina din fața lui să i le cumpere”, au povestit jandarmii pe rețeaua socială.

Jandarmul român a aflat că la doar cinci ani Iniko rămăsese fără părinți și avea în grijă trei frați mai mici.

Voia să învețe. Avea nevoie de o șansă la educație, care să aducă și șansa la viață pentru el și cei trei frați mai mici pe care îi avea în grijă. Mama murise de malarie, iar tatăl sfârșise într-un atac armat. Un tablou dureros. Noi le numim povești, dar ele sunt realități crunte pe care le trăiesc sute, mii de copii”, au mai spus jandarmii.