Un cuplu a găsit bani tipăriți în anii ’30, îngropați în curtea casei lor

FOTO: Hepta
  • Suzanne și Rich Gilson au fost uimiți când au descoperit o grămadă de bani ascunși sub iarbă, în timp ce făceau renovări în curtea lor.
  • Probabil cea mai surprinzătoare parte a întregii întâmplări este că toate bancnotele au fost tipărite în 1934 – ceea ce înseamnă că ar putea fi acolo de mai bine de 80 de ani.
  • The Independent scrie că au fost găsiți 1.000 de dolari, iar 1.000 de dolari în 1934 ar fi echivalentul a aproximativ 21.000 de dolari astăzi.

Un bărbat din New Jersey a descoperit sume de bani din anii 1930 îngropate în curtea din spatele casei sale. Asta l-a determinat să descopere istoria șocantă din spatele proprietății sale, despre care se credea că era un fost bordel.

Suzanne și Rich Gilson, soți, au rămas uimiți când au dezgropat o grămadă de bani – în valoare totală de aproximativ 1.000 de dolari – ascunși dedesubt de iarba, în timp ce făceau renovări în curtea lor.

Cea mai surprinzătoare parte a descoperirii este că toate bancnotele au fost tipărite în 1934 – ceea ce înseamnă că este posibil să fi fost acolo de mai bine de 80 de ani. 

De ce erau banii îngropați

Perechea a fost intrigată de misterioasa descoperire, care i-a determinat sa vrea să afle mai multe despre cum au ajuns banii acolo și de ce au fost îngropați în pământ.

Cuplul a fost uimit să afle că proprietatea lor, situată în Wildwood și construită în anii 1920, era de fapt o casă de prostituție.

Conform The Independent, familia Gilson a cumpărat casa acum patru ani. Cuplul a decis recent că vor să scoată unele dintre pietrele din curtea lor, așa că Rich a închiriat un mini-excavator și s-a pus pe treabă.

Cu toate acestea, construcția sa s-a oprit când a observat două lucruri mici și rotunde” în pământ.

Am crezut că sunt buruieni”, a declarat bărbatul. „Le-am ridicat și doar le-am pus deoparte.”

Dolarii, confundați cu iarba

Cu toate acestea, obiectele nu erau buruieni. Erau de fapt mănunchiuri de numerar – înfășurate strâns cu elastice, bancnote de 10 și 20 de dolari.

M-am uitat la margine și avea o nuanță verde și am a spus: „Aceștia sunt bani”. „Păreau niște mici trabucuri, toate legate între ele. Pe măsură ce l-am desfăcut, am început să văd ce era” , a continuat Rich.

Banii fuseseră așezați în pământ sub veranda casei într-un borcan, pe care Rich credea că l-a spulberat din greșeală în timpul lucrărilor din curte.

După ce a examinat teancurile, Rich a găsit altceva intrigant. El a explicat: „Fiecare bancnotă este datată 1934, seria A, ceea ce mi s-a părut ciudat.

The Independent scrie că 1.000 de dolari în 1934 ar fi echivalentul a aproximativ 21.000 de dolari în prezent.

Bărbatul a spus că nu intenționează să cheltuiască banii, deoarece „povestea este prea bună pentru cât valorează”.