• Nu este un secret că, odată cu vârsta, dorința de sex la unele cupluri scade semnificativ sau dispare complet.
  • Mulți trăiesc în căsnicii în care nu mai există sex de mult timp.
  • Un cuplu care sunt împreună de 20 de ani, descrie cum arată viața lor fara sex.

Nu este un secret că, odată cu vârsta, dorința de sex la unele cupluri scade semnificativ sau dispare complet. Mulți trăiesc în căsnicii în care nu mai există sex de mult timp, dar este aceasta neapărat o sursă de nemulțumire sau un motiv de eșec al căsniciei?

Claire și John s-au cunoscut acum 20 de ani la serviciu. Între ei s-a născut o atracție instantanee. Viața lor sexuală era foarte pasională și activă. S-au căsătorit curând și au avut un fiu. Cu toate acestea, ca în cazul multor cupluri, pasiunea a dispărut în cele din urmă și sexul a încetat. Pentru site-ul High50, ea a descris cum arăta căsnicia lor fără sex.

Este amuzant când mă gândesc la primele zile ale relației mele cu John și îmi dau seama cât de important era sexul pentru noi atunci. Este greu de imaginat că eram chiar noi. Când ne-am întâlnit la serviciu, a existat o atracție fizică instantanee între mine și John. În primii zece ani, viața noastră sexuală a fost activă, aventuroasă, iar sexul a fost lipiciul” care ne-a ținut împreună. La nouăsprezece ani după ce am spus fatidicul Da”, mă bucur să spun că mariajul nostru este puternic și fericit. Bineînțeles, au existat câteva hopuri pe parcurs. Depresia mea postpartum după nașterea fiului nostru, Alex. Criza vârstei mijlocii a lui John, după ce a fost concediat și disponibilizat. Dar am reușit să rămânem un cuplu iubitor și loial. Cu toate acestea, nu am mai făcut sex din 2008. Încă împărțim un pat mare în fiecare noapte în casa noastră din Yorkshire. Ne sărutăm, ne îmbrățișăm și avem o conexiune fizică tactilă și delicată, dar au trecut mulți ani de când nu am mai făcut dragoste. Adevărul este că nu aș putea fi mai fericită cu situația noastră și același lucru este valabil și pentru John. Eu nu mă simt respinsă pentru că libidoul meu, ca și al lui, a slăbit. Sexul nu mai este modul în care ne iubim, nu mai face parte din relația noastră și asta este perfect, pentru că ne face pe amândoi să ne simțim la fel. Mi-aș face griji pentru căsnicia noastră dacă nu am fi tandri unul față de celălalt în alte moduri, dar suntem și am fost întotdeauna deschiși unul față de celălalt în privința sentimentelor noastre.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Poate supraviețui o căsătorie fără sex?

Nu mi-a mai păsat de sex când am intrat la menopauză, ceea ce nu este atipic. Sexul a devenit inconfortabil și, în cele din urmă, nedorit. I-am spus lui John cum mă simțeam și el a spus că înțelege. În acel moment, era concediat, își punea întrebări, așa că sexul nici măcar nu era în mintea lui. Credeam acum că libidoul meu va reveni după menopauză, dar nu a fost așa. „Ce se întâmplă dacă nu-și revine niciodată”, l-am întrebat pe John într-o seară în pat. Nu aveam de ce să-mi fac griji. Suntem în vârstă de 50 de ani, în formă, sănătoși și încă îndrăgostiți. Nu văd nimic pozitiv în a fi îngrijorat de sex dacă niciunul dintre noi nu mai este interesat”, mi-a răspuns el.

O nouă etapă în relație

Răspunsul lui a fost logic și încurajator. Căsnicia noastră ar avea probleme dacă unul dintre noi ar mai avea nevoie de momente pasionale zilnice, dar amândoi eram fericiți să intrăm în noua fază a relației noastre. Poate că sună prea ușor, dar eu m-am simțit întotdeauna în siguranță în căsnicia mea. Ne simțim bine pentru că întotdeauna am vorbit ușor și deschis despre tot ceea ce ne deranjează și avem interese comune. Ne sărutăm, ne îmbrățișăm și avem o legătură fizică tactilă, blândă, dar au trecut 10 ani de când am făcut dragoste. La începutul relației, am făcut dragoste până în zori. Astăzi preferăm să ne punem cizmele, să facem o plimbare lungă și să luăm prânzul la un pub local sau să zburăm la Paris sau Budapesta pentru weekend. Amândurora ne place să gătim și să ținem casa. Ne petrecem timpul cu fiul nostru și visăm să cumpărăm o proprietate în Franța pe care să o renovăm noi înșine. Avem planuri și vise, dar nu avem nevoie de sex pentru a le realiza. Avem nevoie de sentimentul incandescent care vine din împărțirea patului, îmbrățișarea pe canapea noaptea, ținându-ne de mână la plimbare. Știu că oamenii ne vor judeca. Vor spune că e ceva în neregulă cu noi, că ne lipsește ceva, că e ceva nefiresc în a fi singuri. Noi nu suntem de acord cu asta.