Un fost sat despre care se crede că „încă este bântuit”, pus la vânzare pentru mii de dolari. Zona cuprinde și o plajă privată

Sursă: Goldcrest Land and Property Group / Insider
  • Un fost sat antic din Scoția a fost pus la vânzare la prețul de 173.000 de dolari
  • Ghidul local susține că încă este bântuit de Lady of Lawers, care era cunoscută pentru profețiile ei controversate
  • Zona include o plajă privată, dreptul de a pescui pe lac și de a face plimbări prin păduri

Un fost sat din Scoția despre care se spune că încă este bântuit a fost pus la vânzare pentru 173.000 de dolari, scrie Insider.

Old Village of Lawers este situat pe malul Loch Tay din regiunea istorică Perthshire. Fostul sat are mai multe ruine din secolul al XVII-lea, inclusiv casa avocatei despre care se spune că bântuie zona în prezent.

Sursă: Goldcrest Land and Property Group

Lady of Lawers era cunoscută pentru „profețiile sale care aparent s-au adeverit”. Femeia a prezis că biserica din sat va fi distrusă în urma unei furtuni sau că o navă „va fi condusă de fum” cu mult timp înainte de apariția lor.

„Perthshire este una dintre cele mai dorite regiuni, dacă nu chiar cea mai dorită din Scoția. Loch Tay este o parte uimitoare a lumii și, dacă ai norocul de a prinde vreme bună, este cu adevărat o zonă spectaculoasă”, explică ghidul.

Potrivit unui recesământ din 1841, doar 17 persoane ar fi trăit lângă lacul din vechiul sat. În 1891, erau doar șapte persoane și a fost abandonat complet până în 1926.