• Nacho Vidal, un actor spaniol de filme pentru adulți, a fost arestat după ce un fotograf a murit în timpul unui ritual mistic
  • Poliția spune că fotograful a murit după ce a inhalat o substanță numită „molecula lui Dumnezeu”, care este secretată de o broască pe cale de dispariție
  • Actorul de filme pentru adulți a promovat utilizarea drogului pe YouTube și ar fi jucat rolul unui șaman pentru fotograful Jose Luis Abad

Nacho Vidal, un cunoscut actor spaniol, care a apărut în numeroase filme pentru adulți, este cercetat de poliția spaniolă pentru omor prin imprudență, după ce un fotograf a murit în cadrul unui „ritual mistic”, informează BBC.

Autoritățile au declarat că fotograful Jose Luis Abad a inhalat o substanță otrăvitoare, care provine de la o broască pe cale de dispariție, originară în America de Nord. Incidentul a avut loc în apropierea casei lui Vidal din Valencia, vara trecută.

Un clip video a fost realizat în cadrul ritualului, la cererea fotografului, dar acesta nu a fost făcut încă public.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În vârstă de 46 de ani, actorul a fost reținut de poliție alături de alte două persoane după 11 luni de investigație. Avocatul celor trei spune că aceștia sunt nevinovați, invocând faptul că fotograful a luat voluntar substanța, după ce o mai încercase anterior. Pentru moment, cei acuzați au fost eliberați provizoriu.

Broasca bufo alvarius, sau broasca râului, Colorado este una dintre cele 400 de specii de broaște mexicane. În unele glande din spatele capului, aceasta stochează o secreție care, deshidratată și apoi afumată, conține un cocktail exploziv de alcaloizi psihoactivi, în special 5-MeO-DMT.

Molecula, prezentă în doze mici în creierul uman în sine, provoacă stări scurte, dar foarte acute de modificare a realitățoo atunci când circulă prin receptorii serotoninei. Datorită acestor efecte, substanța a primit numele de „molecula lui Dumnezeu”.

Un studiu din 2019 arată că toxina poate avea efecte terapeutice pentru cei cu anxietate și depresie, dar precizează că există puține informații despre adevăratele efecte asupra omului.