- Atacul hipopotamului a avut loc pe malul lacului Edwards din Uganda, iar dezastrul a fost evitat doar datorită acțiunii rapide a unui tip care se afla în apropiere.
- Un hipopotam uriaș a înghițit un băiat de doi ani aproape întreg, după care, din fericire, l-a scuipat înapoi în viață.
- Băiatul a fost dus la o clinică din apropiere, înainte de a fi mutat la spital pentru mai multe îngrijiri.
Un hipopotam uriaș a înghițit un băiat de doi ani aproape întreg, după care, din fericire, l-a scuipat înapoi în viață. Scena bizară s-a petrecut în Uganda, iar băiatul – numit Iga Paul – a ieșit din nou la suprafață doar după ce localnicii furioși și șocați au aruncat cu pietre în hipopotamul înfometat și lacom.
În mod ciudat, incidentul a avut loc în luna aprilie a acestui an, dar nu a fost raportat la poliție până luni (12 decembrie), când imaginile video au devenit virale la nivel local. Atacul a avut loc pe malul lacului Edwards și se pare că l-a atacat fără avertisment pe băiatul care se juca în fața casei sale. Poliția ugandeză a declarat: „Acesta este primul incident de acest gen în care un hipopotam s-a rătăcit în afara lacului Edward și a atacat un copil mic.”
Acesta l-a apucat pe băiat de cap și i-a înghițit jumătate din corp. „A fost nevoie de curajul unui anume Chrispas Bagonza, care se afla în apropiere, pentru a salva victima, după ce a lovit hipopotamul cu pietre și l-a speriat, făcându-l să elibereze victima din gură.”
Băiatul a fost dus la o clinică din apropiere, înainte de a fi mutat la spital pentru mai multe îngrijiri. Nu este clar ce leziuni a suferit, dar i s-a administrat un vaccin împotriva rabiei – despre care se știe că hipopotamii sunt purtători. Rapoartele sugerează că hipopotamul doar se juca cu băiatul, mai degrabă decât să-l mănânce, deoarece sunt vegetarieni, dar pot ataca oamenii dacă se simt amenințați.
În Africa, în jur de 500 de decese din cauza hipopotamilor sunt înregistrate anual. Potrivit National Geographic, aceștia sunt cel mai mortal animal din lume și ucid aproape de două ori mai mulți oameni decât leii.
Ei adaugă: „Masculii pot deveni agresivi dacă simt pericolul. Mamele pot ataca pentru a-și proteja puii. Deși pot cântări până la patru tone, pot alerga până la 30 de kilometri pe oră. Fălcile lor se pot deschide la 180 de grade, se pot strânge cu o forță de 10 ori mai mare decât cea a fălcilor umane, iar caninii lor inferiori pot ajunge la o lungime de peste un metru și jumătate.”