• Elon Musk este însoțit în jurul sediului Twitter de cel puțin două gărzi de corp, a declarat un inginer pentru BBC.
  • Inginerul a spus că bodyguarzii sunt înalți” și „voluminoși” și parcă ar fi dintr-un film de la Hollywood” .
  • Gărzile de corp îl însoțesc pe Musk chiar și la toaletă, a adăugat inginerul.

Miliardarul Elon Musk este însoțit peste tot prin sediul Twitter de cel puțin doi bodyguarzi care îl conduc până la toaletă, a dezvăluit un inginer al companiei de social media, scrie Business Insider.

Inginerul, care a vorbit cu BBC sub condiția anonimatului pentru a-și proteja locul de muncă, a spus că bodyguarzii sunt „mari” și „înalți” și arată ca într-un „film de la Hollywood” .

Nu este un lucru neobișnuit ca manageri de top să fie însoțiți de bodyguarzi sau ca unele companii să cheltuiască sume considerabile de bani oferindu-le dispozitive de securitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

Dar inginerul crede că decizia lui Musk de a se înconjura de gărzi de corp în sediul Twitter din San Francisco sugerează o lipsă de încredere în angajații companiei.

Twitter nu a răspuns solicitării pentru comentarii trimise de Insider.

Tatăl lui Elon Musk, Errol, a declarat în ianuarie că se teme pentru siguranța fiului său, deși este protejat de „100 de paznici” . Musk a îmbunătățit sistemul de securitate al lui Errol pentru casa sa din Africa de Sud, cu paznici înarmați, camere și gard electric, a spus Errol.

Mark Zuckerberg, CEO al Meta, a primit o indemnizație anuală de securitate personală de 14 milioane de dolari pentru 2023, potrivit unei dezvăluiri recente în Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA. Suma acoperă personalul, echipamentele și îmbunătățirile rezidențiale pentru a ajuta la menținerea în siguranță a lui Zuckerberg și a familiei sale, conform dosarului.

La scurt timp după ce a achiziționat Twitter, în octombrie, Musk a concediat mii de angajați ai companiei, ca parte a unei ample eforturi de reducere a costurilor.

Inginerul spune că Musk și-a adus o echipă de ingineri de la Tesla pe care i-a pus apoi să evalueze codul scris de inginerii IT de la Twitter. Peste câteva zile, Musk a început să dea afară oameni, deși verificarea unui astfel de cod durează luni de zile.

Conform lui Musk, prioritățile sale la Twitter sunt să facă această companie profitabilă și să o transforme într-un „campion al libertății de expresie” .

Încă din luna ianuarie, Twitter deblocase zeci de mii de conturi de când a fost preluat de Elon Musk, multe dintre acestea aparţinând adepţilor teoriilor conspirației sau antivacciniștilor.

Peste 27.000 dintre conturile redeschise fuseseră suspendate din motive de dezinformare, hărţuire şi manifestări ale urii, afirmă dezvoltatorul Travis Brown, precizând că numărul acestor conturi ar putea fi mult mai mare.