• O rachetă rusească care l-a transportat pe dl Maezawa a decolat de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan.
  • Miliardarul va petrece 12 zile pe ISS şi este primul turist spaţial care vizitează staţia în ultimii ani.
  • La lansarea de miercuri, Maezawa a fost însoţit de cosmonautul rus Alexander Misurkin şi de producătorul video Yozo Hirano, care documentează călătoria pentru canalul YouTube al miliardarului.

Antreprenorul japonez Yusaku Maezawa a pornit într-o călătorie spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), alăturându-se astfel listei tot mai mari de miliardari care au ajuns în spaţiu, scrie BBC. El intenţionează să îndeplinească 100 de sarcini în spaţiu, inclusiv să joace golf.

Maezawa a făcut avere prin intermediul unor companii de comerţ electronic, printre care Zozotown. El a fost toboşar într-o trupă punk rock, iar anul trecut a lansat o emisiune în căutarea unei noi iubite care să i se alăture în spaţiu, dar ulterior a anulat demersul.

O rachetă rusească care l-a transportat pe dl Maezawa a decolat de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

Recomandări

PUTIN ÎL VIZITEAZĂ PE KIM
NETANYAHU DIZOLVĂ CABINETUL
MACRON ARUNCĂ PARTIDUL ÎN AER
BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ

Miliardarul va petrece 12 zile pe ISS şi este primul turist spaţial care vizitează staţia în ultimii ani.

La lansarea de miercuri, Maezawa a fost însoţit de cosmonautul rus Alexander Misurkin şi de producătorul video Yozo Hirano, care documentează călătoria pentru canalul YouTube al miliardarului.

Înainte de lansare, Maezawa a fost supus unui program riguros de antrenament. El a promis că va îndeplini 100 de sarcini în timp ce se va afla pe ISS, selectate dintr-o listă de sugestii oferite de public.

Acestea variază de la prezentarea colegilor astronauţi şi a vieţii pe ISS, până la golf şi joaca cu un avion de hârtie.

Călătoria, care se pare că îl costă 88 de milioane de dolari, urmează scurtei călătorii în spaţiu a colegului miliardar Jeff Bezos şi voiajului lui Richard Branson până la marginea spaţiului la începutul acestui an, cu rachete construite de companiile lor private.

Revista Forbes îl clasează pe locul 30 în topul celor mai bogaţi oameni din Japonia, cu o avere personală estimată la 1,9 miliarde de dolari.