• Există un loc secret de lângă Atena pe care aproape nimeni nu-l vizitează.
  • Peștera Davelis se află pe partea de sud-vest a muntelui Pendeli, de unde a provenit marmura pentru construcția Partenonului.
  • Peșterile de munte în formă de piramidă și-au dobândit statutul ocult datorită diverselor mărturisiri ale vizitatorilor.

Încă de la intrare, poți simți o energie ciudată care nu vine din această lume, a declarat Dimitrios Makridopoulos despre peștera grecească, care este asociată cu mărturii oculte și speculații despre experimente militare.

Un loc secret de lângă Atena pe care aproape nimeni nu-l vizitează. Motivul este reprezentat de numeroasele superstiții pe care doar pasionații de ocultism vin să le exploreze. Peștera Davelis se află pe partea de sud-vest a muntelui Pendeli, de unde a provenit marmura pentru construcția Partenonului.

Peștera poartă numele unui bandit din secolul al XIX-lea pe nume Davelis. El și banda sa o foloseau ca ascunzătoare și, potrivit legendei, exista și un labirint de tuneluri care duceau la casa ducesei care îi era amantă. La intrarea în peșteră, în stâncă, se află o biserică de pustnic bizantină din secolul al XII-lea.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Zeul Pan era venerat puțin mai adânc în peșteră, iar rămășițele care confirmă acest lucru pot fi văzute la Muzeul de Arheologie din Atena. Pe unul dintre pereți pot fi văzute sculpturi ale unor foști călători, inclusiv ale mai multor scriitori englezi din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Există înregistrări conform cărora armata greacă a practicat operațiuni secrete acolo, motiv pentru care peștera a fost închisă publicului. De asemenea, a fost asociată cu arme nucleare, experimente din Războiul Rece și numeroase teorii ale conspirației.

Peșterile de munte în formă de piramidă și-au dobândit statutul ocult datorită diverselor mărturisiri ale vizitatorilor. Aceștia ar fi văzut apă picurând din podea până în tavan, creaturi asemănătoare unor pisici care se plimbau în picioare și ceva ciudat se întâmplă cu dispozitivele electronice de acolo – se opresc și se strică. Peștera ar putea servi drept decor pentru un film de groază, deoarece se presupune că acolo ar putea fi găsite urme de ritualuri oculte.

Grecul Dimitrios Makridopoulos, care a fost întotdeauna fascinat de paranormal, a intrat în peșteră cu o cameră de luat vederi și un dispozitiv care caută activități neobișnuite folosind frecvențe radio. Dispozitivele au înregistrat sunete, umbre și figuri neobișnuite și, potrivit acestuia, Dimitrios a simțit deja la intrare o energie ciudată, ca și cum ar fi venit dintr-o altă lume. Experții explică faptul că motivul ar putea fi magnetismul, dar nu pot explica cauza.