• Acest studiu pune la îndoială paradoxul egalității de gen.
  • Studiul arată că diferențele de gen se accentuează pe măsură ce societățile devin mai egale.
  • E o teorie care sugerează că, în medii egale, oamenii își manifestă diferențele de gen mai pronunțat.

Social Psychology contestă paradoxul egalității de gen. Un nou studiu arată că progresele în drepturile femeilor nu se traduc întotdeauna în egalitate. Vorbim de modul în care societățile cu un grad mai mare de egalitate de gen pot experimenta o creștere a stereotipurilor de gen și a inegalităților în anumite aspecte, scrie Psypost.

Acest studiu pune la îndoială paradoxul egalității de gen, care spune că diferențele de gen se accentuează pe măsură ce societățile devin mai egale. E o teorie până la urmă, dar sugerează că, în medii egale, oamenii își manifestă diferențele de gen mai pronunțat. Studiul a analizat date din mai multe surse internaționale, concentrându-se pe atitudinile față de știință și pe preferințele economice.

Rezultatele arată că, în majoritatea țărilor cu egalitate ridicată, diferențele de gen în atitudinile față de știință nu au crescut atât de mult. Totuși, în cazul plăcerii față de știință, diferențele au scăzut în societățile extrem de egale. În ceea ce privește preferințele economice, studiul sugerează că bărbații au arătat mai puțin altruism, dar atât bărbații, cât și femeile au devenit mai răbdători.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

De asemenea, diferențele de gen în răbdare au crescut ușor, dar schimbările au fost variate. Alte domenii, precum încrederea și asumarea de riscuri, au avut diferențe de gen mai puțin clare. Aceste rezultate arată că paradoxul egalității de gen nu se aplică uniform și că diferențele variază în funcție de context. Deci sunt puse la îndoială metodele tradiționale de măsurare a diferențelor de gen și arată că interpretările anterioare ar putea fi greșite.

Citește și