• Savanta Glam Rosie Moore, care lucrează în special cu rechini și reptile, și-a șocat fanii după ce a dezvăluit un animal de companie și mai periculos.
  • Când nu este la muncă, tânăra de 26 de ani din Florida se ocupă de un păianjen văduvă neagră înfricoșător.
  • Rosie spune că există o mulțime de concepții greșite” despre păianjenii văduvă neagră, care pot crește până la o jumătate de centimetru în lungime.

Savanta Glam Rosie Moore, care lucrează în special cu rechini și reptile, și-a șocat fanii după ce a dezvăluit un animal de companie și mai periculos. Experta în animale lucrează în sectorul public pentru orașul Delray de pe coasta de sud-est a Floridei, unde se ocupă de gestionarea resurselor de apă, iar în viața de zi cu zi se confruntă cu bestii înfricoșătoare. Când nu este la muncă, tânăra de 26 de ani din Florida se ocupă de un păianjen văduvă neagră înfricoșător.

Văduvele negre au o reputație mortală – în special femelele, care sunt cunoscute că își mănâncă tovarășii masculi după împerechere. Pentru a completa amenințarea lor generală, femelele au glande veninoase mari și, deși este destul de rar ca mușcătura lor să fie fatală pentru un om, nu ați vrea să fiți atacați de una. Dar Rosie nu este îngrijorată, scriind: Da! Mi-am dorit unul de ani de zile și în sfârșit am primit unul!”.

Dar, își avertizează fanii: Nu ieșiți să prindeți una sau să vă ocupați de una dacă nu sunteți pregătiți pentru asta, mușcătura văduvei negre poate fi fatală.”

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Prezentând mica, dar periculoasa arahnidă, ea explică: Acesta este animalul meu de companie, Ofelia, este o femelă văduvă neagră. Este crescută în captivitate”, spune ea. Am luat-o de la un crescător și abia am primit-o.” Rosie spune că există „o mulțime de concepții greșite” despre păianjenii văduvă neagră, care pot crește până la o jumătate de centimetru în lungime și pot produce pânze care sunt la fel de rezistente ca oțelul, kilogram cu kilogram.

„Majoritatea oamenilor cred că sunt pur și simplu nebunește de fatali”, spune Rosie … „dacă te mușcă, vei muri pur și simplu. Dar nu este adevărat”, explică ea. „Șansele ca o mușcătură de văduvă neagră să fie fatală sunt de fapt extrem de mici. Singurul risc real este pentru persoanele în vârstă sau pentru copii”.

Expertul în animale sălbatice adaugă: „Veninul lor este de 15 ori mai puternic decât cel al șerpilor cu clopoței, dar din fericire pentru noi este atât de puțin și injectează atât de puțin venin încât nu sunt nici pe departe la fel de periculoși ca un șarpe cu clopoței”.

Totuși, nu toată lumea a fost convinsă, iar un comentator a întrebat: „Ești nebună de legat!”. În timp ce Rosie reușește să se plimbe între cele două lumi foarte diferite, cea a științei și cea a modelingului, nu există niciun dubiu cu privire la ce preferă. Ea spune că preferă domeniul științific pentru că „este mai satisfăcător, deoarece este mai respectat”.

„Ca model, atunci când vorbești cu cineva și află că ești om de știință, respectul pentru tine se schimbă. Când oamenii cred că ești doar model, aproape că au o părere mai proastă despre tine. În schimb, odată ce știu că ai o carieră respectată, parcă se schimbă ceva în ei și au o părere mai bună despre tine. Pe de altă parte, în lumea științei, cred că oamenii respectă faptul că sunt model, așa că este interesant că se întâmplă într-un fel, dar nu și în celălalt.”