• Un videoclip a devenit viral în care un ton se sinucide” după ce a fost fotografiat într-un acvariu cu bliț.
  • Înregistrarea șocantă a stârnit dezbateri privind oportunitatea fotografierii cu blițul în muzeele acvatice.
  • Se știe că acvariile și piscinele au ecrane acrilice, care sunt suprafețe foarte reflectorizante ce pot fi afectate de fotografiile cu bliț.

Un videoclip a devenit viral în care un ton se sinucide” după ce a fost fotografiat într-un acvariu cu bliț. Înregistrarea șocantă a fost postată pe platforma de socializare Reddit și a stârnit dezbateri privind oportunitatea fotografierii cu blițul în muzeele acvatice.

The Mirror relatează că, în înregistrare, se poate vedea cum vizitatorii fotografiază cu blițul acvariul, cu locație necunoscută. Pe măsură ce clipul continuă, spectatorii pot vedea cum un ton înoată brusc cu capul în sticlă, apoi se scufundă pe fundul acvariului. Incidentul îngrozitor i-a lăsat pe vizitatori șocați, iar unii pot fi auziți suspinând la ceea ce au văzut. Evenimentul tulburător a determinat un utilizator Reddit să comenteze videoclipul, susținând că utilizarea fotografiei cu bliț în acvarii ar trebui să fie interzisă, având în vedere că poate face peștii agitați și agresivi. Alți utilizatori au dezbătut problemele legate de fotografia cu bliț și cum ar fi abordat ei situația.

Un utilizator a spus: Întotdeauna am respectat principiul fără bliț în acvariu”, dar nu am știut niciodată de ce sau ce s-ar putea întâmpla.” Un alt utilizator Reddit a spus: Este vorba de toți acei oameni care nu știu ce este flash-ul, darămite cum să îl oprească. Deschide telefonul, apasă pe buton, poză!” este tot ce poate fi mai sofisticat pentru unii oameni.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Un al treilea a scris: Deși înțeleg indignarea că acest lucru a făcut ca un pește să se sinucidă, bănuiesc că nu a fost intenționat. Deși, în mod evident, ar fi trebuit să verifice de două ori pentru a se asigura că era oprit.”

Se știe că acvariile și piscinele au ecrane acrilice, care sunt suprafețe foarte reflectorizante ce pot fi afectate de fotografiile cu bliț. O lumină poate să ricoșeze în suprafața acrilică și să creeze reflexii în acest tip de medii, ceea ce are capacitatea de a fi derutant pentru animalele din interior. Peștii sunt ușor afectați de lumina puternică și pot fi dezorientați, deoarece, din cauza reflexiei, pot crede că apa continuă în acea direcție.

De asemenea, blițul poate dezvolta agresivitate la unele animale care se pot simți amenințate de bliț. Din cauza acestor numeroase efecte negative ale fotografierii cu bliț, locurile care prezintă exponate acrilice, cum ar fi acvariile, au descurajat în mod activ utilizarea acestuia. Nu numai că lipsa utilizării acestuia ar proteja animalele, dar ar putea asigura și protecția și siguranța vizitatorilor, precum și a fotografilor.