• Un american și-a primit portofelul pierdut în urmă cu 53 de ani pe o stație meteorologică din Antarctica
  • Paul Grisham a uitat că l-a pierdut, până la redescoperire din timpul lucrărilor de demolare de la baza McMurdo din Antarctica

Paul Grisham, un american în vârstă de 91 de ani, și-a găsit portofelul după 53 de ani de la dispariția lui, relatează The Guardian. Bărbatul din San Diego l-a pierdut în anii 1960, pe când se afla în Antarctica ca meteorolog al marinei americane.

„Am fost uluit”, a spus Paul după ce a primit portofelul plin de amintiri. „Au fost implicați mulți oameni care m-au căutat și mi l-au înapoiat.”

Portofelul conținea legitimația sa de marină, permisul de conducere, un card de buzunar cu ce trebuie să faci în timpul atacurilor atomice, biologice și chimice, un card de rație pentru bere, o declarație de reținere a taxelor și chitanțe pentru banii trimiși soției sale.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
Sursa foto: AP

Grisham, care a fost crescut în Douglas, Arizona, s-a înrolat în marină în 1948. Apoi a devenit tehnician meteorolog. În 1967 a fost trimis în Antarctica ca parte a Operațiunii Deep Freeze. La acea vreme, avea vreo 30 de ani, era căsătorit și avea doi copii mici.

Portofelul a fost găsit în 2014 în spatele unui dulap

La un moment dat, Paul Grisham și-a pierdut portofelul, lucru pe care ulterior l-a uitat. Acesta a fost găsit în spatele unui dulap în 2014, în timpul demolării unei clădiri de la stația McMurdo de pe insula Ross.

Stephen Decato și fiica sa Sarah Lindbergh, ambii din New Hampshire, și Bruce McKee de la fundația Indiana Spirit of ’45 au mai colaborat anterior pentru a restitui proprietarului o brățară de identificare. Decato a lucrat și pentru o agenție care face cercetări în Antarctica.

Fostul său șef, George Blaisdell, a aflat de episodul brățării și a decis să îi trimită lui Decato două portofele găsite în timpul demolării McMurdo. Lindbergh l-a găsit pe Grisham prin Asociația Naval Weather Service. Al doilea portofel a fost returnat familiei unui bărbat care a murit în 2016.