• Un profesor de la University of South Florida participă la o cercetare în cadrul căreia speră să locuiască sub apă timp de 100 de zile.
  • Profesorul de la USF își propune să doboare recordul mondial Guinness pentru cel mai mult timp petrecut în mod continuu într-un habitat subacvatic.
  • În timpul șederii subacvatice, starea de sănătate a lui Dituri, în vârstă de 55 de ani, va fi monitorizată de o echipă medicală care va efectua o serie de teste.

Un profesor de la University of South Florida participă la o cercetare în cadrul căreia speră să locuiască sub apă timp de 100 de zile. Profesorul Joseph Dituri (sau Dr. Deepsea”) urmărește să examineze modul în care organismul uman gestionează efectele pe termen lung ale șederii sub presiune extremă în timp ce locuiește într-un habitat de 100 de metri pătrați la 30 de metri sub suprafață, la Jules’ Undersea Lodge din Key Largo, a precizat University of South Florida într-un comunicat de presă.

În timpul șederii subacvatice, starea de sănătate a lui Dituri, în vârstă de 55 de ani, va fi monitorizată de o echipă medicală care va efectua o serie de teste, precum analize de sânge, ecografii și electrocardiograme.

De asemenea, vor fi efectuate teste psihosociale și psihologice pentru a afla ce efecte psihice are faptul de a se afla într-un mediu izolat și închis pentru o perioadă lungă de timp – o experiență similară cu cea prin care trebuie să treacă astronauții atunci când se află în spațiu.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Un studiu anterior, pe care Dituri îl avansează, a concluzionat că celulele expuse la o presiune crescută s-au dublat în cinci zile, ceea ce ar putea însemna că presiunea crescută ar putea să le permită oamenilor să își crească longevitatea și să prevină bolile asociate cu îmbătrânirea, potrivit universității. Profesorul de la USF își propune, de asemenea, să doboare recordul mondial Guinness pentru cel mai mult timp petrecut în mod continuu într-un habitat subacvatic.

Corpul uman nu a stat niciodată atât de mult timp sub apă, așa că voi fi monitorizat îndeaproape”, a declarat Dituri într-un comunicat. Deci, bănuim că voi ieși supraomenește!”. a spus Dituri, care a început experimentul pe 1 martie. În timpul cât a stat sub apă, Dituri a postat actualizări pe Instagram.

Trăiesc în habitatul meu subacvatic pentru următoarele 100 de zile”, a anunțat profesorul într-un videoclip.

Și ghiciți ce, băieți, o să facem știință pe cinste. Vom vorbi despre ingineria biomedicală, vom face experimente de biologie și inginerie biomedicală și ne vom distra!”.

Încercarea de a stabili un record mondial și de a finaliza cercetări subacvatice nu l-a împiedicat pe fostul comandant al US Navy și ofițer de scufundări de saturație să predea cursul său online de inginerie biomedicală.