• Divorţul îi afectează, în primul rând, pe cei mici.
  • Ana a divorţat când avea 34 de ani şi 2 fetiţe.
  • Comunicarea este primordială în gestionarea divorţului.

Divorţul ocupă locul al doilea în topul celor mai solicitante evenimente din viaţa lumii civilizate. Este o traumă care îi afectează pe toți cei implicați, dar mai ales pe copii. Ana a experimentat divorţul când avea doar 34 de ani şi 2 fetiţe, de 3 şi 7 ani.

Au înţeles că este mai bine aşa pentru toţi. La început a fost foarte greu, însă am depăşit momentul într-un mod amiabil. Iar cei mici au devenit echilibraţi şi conectaţi la realitate. Şi-au văzut tatăl când a fost posibil, fără ca eu să am vreo problemă cu asta, iar fiecare dintre noi a evitat să îl vorbească de rău pe celălalt, spuune Ana, mamă divorțată.

Nu a fost uşor pentru nimeni, dar comunicarea a fost cea care a salvat situaţia. Psihologul Radu Leca explică de ce e atât de important să vorbești despre divorț cu cei mici.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ca să putem evita traumele mari şi foarte mari, pe care minorul cu vârsta între 2 şi 14 ani le poate dezvolta, sunt elemente care trebuie să fie implicit respectate. Numărul 1: comunicarea, atunci când se poate, corectă cu minorul, atât timp cât acesta a trecut pragul de 6 ani, spune Radu Lec, psiholog.

În România, 1 din 4 cupluri divorţează. În medie, divorţul apare cu cea mai mare frecvenţă la oameni cu vârsta între 35-39 ani. Durata medie a unei căsătorii este de 9,2 ani în cazul bărbaţilor şi de 8,8 ani în cazul femeilor.