• Un restaurant din China le-a sugerat clienților să se cântărească înainte să comande
  • Ideea a venit la câteva zile după ce președintele Xi Jinping a abordat problema risipei de mâncare
  • Restaurantul și-a cerut scuze public

Un restaurant din China și-a cerut scuze public, după ce le-a sugerat clienților să se cântărească înainte să comande, la doar câteva zile de la declarația președintelui Xi Jinping, care a abordat problema „șocantă” a risipei de mâncare, relatează scmp.com.

„Intenția noastră a fost de a trage un semnal de alarmă privind risipa mâncării și de a încuraja oamenii să comande într-un mod sănătos. Nu ne-am forțat niciodată clienții să se cântărească. Ne pare foarte rău”, a declarat reprezentantul restauratunul din provincia Hunan.

Totul a început când angajații unuia dintre restaurante, parte a unui lanț, au montat două cântare la intrare, alături de o notă care sugera cât trebuie să comande clienții bazat pe greutatea pe care o au.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Instrucțiunile recomandau ca o femeie de sub 40 de kilograme nu ar trebui să comande mai multa de două feluri de mâncare, în timp ce un bărbat de 70-80 de kilograme nu ar fi trebuit să servească mai multe de 3 feluri.

Cu toate acestea, reprezentantul restaurtanului a precizat că peste 1000 de persoane s-au cântărit, activitatea fiind voluntară.

„Multor femei le-a plăcut ideea. Greutatea era trimisă printr-un mesaj pe telefon, nu era afișată la cântar, astfel că nu li s-a încălcat niciun drept”, a spus acesta.