• Ziarele și radiourile îl laudă pe Gabriel Neculiță că nu s-a lăsat îngenuncheat de epidemie și că, prin ceea ce face, le dă speranță și altora
  • Gabriel este patronul unui bar în Treviso, lângă Veneția
  • Cei 17 angajați sunt recunoscători că barul nu s-a închis și au rămas alături de Gabriel și nu au făcut cerere de șomaj

Un român a fost declarat spiritul sărbătorilor în Italia, deprimată de coronavirus. Ziarele și radiourile îl laudă pe Gabriel Neculiță că nu s-a lăsat îngenuncheat de epidemie și că, prin ceea ce face, le dă speranță și altora.

Patron de bar în Treviso, lângă Veneția, a transformat pub-ul sportiv amenințat de lockdownul nocturn într-un local unde smarții iau mic dejunul în drum spre serviciu. Și ca să le ridice moralul, Gabriel le-a pregătit localnicilor o surpriză de Crăciun.

Gabriel Neculiţă, proprietar: „Vreau să fac o ambianţă caldă. Dacă vine o familie cu copii, să se simtă ca acasă la ei, mai ales că mulţi dintre ei nu vor avea parte de rude.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Gabriel Neculiță trăiește în Italia de 20 de ani. S-a dus acolo cu mama lui, după ce femeia a divorțat. Tânărul are acum 30 de ani și a cumpărat pub-ul sportiv din Treviso cu o lună înainte să înceapă epidemia de coronavirus.

Pentru că s-a născut la Constanța, Gabriel a schimbat numele pub-ului. I-a spus Albastros, ca să îi aducă aminte de păsările de la malul mării și să îi poate noroc.

Gabriel nu a clacat și a căutat soluții ca să își salveze businessul. Recunoscători că nu a închis localul și nu au rămas pe drumuri, cei 17 angajați au rămas alături de Gabriel și nu au făcut cerere de șomaj.

Gabriel Neculiţă, proprietar: „Acum două săptămâni si-au luat 300 de euro de fiecare din o medie de 1.100 de euro, pe care o câștigă minim, lunar. Suntem primul pub de noapte, din Regiunea Veneto, care a deschis pentru mic dejun si prânz.”