Un român, lăudat de presa italiană pentru că nu s-a lăsat doborât de pandemie. Ideea ingenioasă care i-a salvat afacerea

Un român a fost declarat spiritul sărbătorilor în Italia, deprimată de coronavirus. Ziarele și radiourile îl laudă pe Gabriel Neculiță că nu s-a lăsat îngenuncheat de epidemie și că, prin ceea ce face, le dă speranță și altora.

Patron de bar în Treviso, lângă Veneția, a transformat pub-ul sportiv amenințat de lockdownul nocturn într-un local unde smarții iau mic dejunul în drum spre serviciu. Și ca să le ridice moralul, Gabriel le-a pregătit localnicilor o surpriză de Crăciun.

Gabriel Neculiţă, proprietar: „Vreau să fac o ambianţă caldă. Dacă vine o familie cu copii, să se simtă ca acasă la ei, mai ales că mulţi dintre ei nu vor avea parte de rude.”

Gabriel Neculiță trăiește în Italia de 20 de ani. S-a dus acolo cu mama lui, după ce femeia a divorțat. Tânărul are acum 30 de ani și a cumpărat pub-ul sportiv din Treviso cu o lună înainte să înceapă epidemia de coronavirus.

Pentru că s-a născut la Constanța, Gabriel a schimbat numele pub-ului. I-a spus Albastros, ca să îi aducă aminte de păsările de la malul mării și să îi poate noroc.

Gabriel nu a clacat și a căutat soluții ca să își salveze businessul. Recunoscători că nu a închis localul și nu au rămas pe drumuri, cei 17 angajați au rămas alături de Gabriel și nu au făcut cerere de șomaj.

Gabriel Neculiţă, proprietar: „Acum două săptămâni si-au luat 300 de euro de fiecare din o medie de 1.100 de euro, pe care o câștigă minim, lunar. Suntem primul pub de noapte, din Regiunea Veneto, care a deschis pentru mic dejun si prânz.”

Exit mobile version