• Andrei s-a mutat cu soția sa, Elena, în Norilsk, cel mai nordic oraș din lume
  • Andrei predă cursuri de dans sportiv la casa de cultură din Norilsk
  • În urmă cu un an, a început un vlog despre viața din Siberia

A lăsat România ca să fie alături de dragostea vieții lui. Andrei Ene, fost dansator sportiv de performanță, s-a mutat cu soția lui într-unul dintre cele mai friguroase orașe din lume și îi învață pe copiii ruși să danseze.

Andrei și Elena locuiesc împreună cu băiatul lor în Norilsk, un oraș din Siberia, aproape de Cercul Polar. Chiar dacă temperaturile de acolo ajung și la -50 de grade Celsius, Andrei știe să pună sângele în mișcare. Cum rușii au dansul în ADN, cei din Norilsk l-au primit ca pe unul de-al lor.

Andrei Ene, instructor de dans și coregraf: „Dansul este o artă. Este o deprindere. A fost foarte greu. N-a fost ușor, pentru că a trebuit s-o iau de la început cu grupa la care predau eu, în Baltanor.”

Andrei s-a stabilit de aproape 5 ani în Rusia și, în urmă cu an, s-a apucat și de vlogging, ca să afle și alții povestea lui. Nu regretă că a ales liniștea din Siberia, mai ales când vede cu câtă seriozitate tratează rușii dansul.

Andrei Ene, instructor de dans și coregraf: „Bussiness-ul ăsta merge foarte bine! În Moscova, de exemplu, un coregraf n-o să câștige cât câștig eu, practic. Pentru că aici e mai frig, sunt alte condiții și, din cauza asta, și salariul este mult mai mare.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA