• Un studiu recent a dezvăluit cum se simt cu adevărat oamenii atât în timpul, cât și după sex, precum și de unde provin aceste emoții.
  • Cea mai frecventă emoție pe care oamenii o simt în timpul sexului este emoția, 48% dintre americani spunând că au experimentat acest sentiment palpitant în pat.
  • Lovehoney a dezvăluit că sentimentele oamenilor după sex sunt cele de fericire (53%), mulțumire (39%), afecțiune (35%), entuziasm (30%) și încredere (22%).

Un studiu recent a dezvăluit cum se simt cu adevărat oamenii atât în timpul, cât și după sex, precum și de unde provin aceste emoții. Fie că te simți îndrăgostit după o noapte romantică cu partenerul tău, fie că ai un sentiment renăscut de încredere după ce ai avut o aventură clandestină, este normal să experimentezi un val de sentimente după sex.

Sondajul realizat de brandul de wellness sexual Lovehoney a descoperit că cea mai frecventă emoție pe care oamenii o simt în timpul sexului este emoția, 48% dintre americani spunând că au experimentat acest sentiment palpitant în pat. Fericirea este a doua cea mai frecventă emoție trăită, 45 la sută dintre ei raportând acest lucru, urmată de aproape patru din 10 care spun că se simt afectuoși în timpul sexului.

Sondajul a constatat că bărbații au fost mai predispuși să experimenteze emoții pozitive în timpul actului sexual în dormitor, în comparație cu femeile și persoanele non-binare. Mai mult, Lovehoney a dezvăluit că sentimentele oamenilor după sex sunt cele de fericire (53%), mulțumire (39%), afecțiune (35%), entuziasm (30%) și încredere (22%).

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cu toate acestea, ei au descoperit că aproape unul din 10 americani și-a exprimat sentimentul de jenă după ce a făcut sex, iar 9% spun, de asemenea, că se simt imediat anxioși. Sentimentul de jenă este și mai proeminent în cazul celor care se identifică drept pansexuali sau bisexuali, 18 și, respectiv, 16 la sută dintre ei recunoscând că jena este prima emoție pe care o resimt după sex.

Auto-plăcerea este o metodă populară de eliberare a stresului, ceea ce este evident, deoarece doar șapte la sută dintre respondenți spun că experimentează sentimente de tensiune după jocul solo. Cu toate acestea, cercetările arată, de asemenea, că jena încă se strecoară, unul din 10 americani simțindu-se jenat și opt la sută simțindu-se jenat în timpul auto-plăcerii.

Educatorul sexual Javay Frye-Nekrasova (MEd) a explicat de ce nu ne simțim întotdeauna pozitivi după jocul cu partenerul și solo-play. Ea a spus: Sănătatea mintală joacă un rol important în viața noastră sexuală. Creierul este cel mai mare organ sexual (ei bine, al doilea după piele, dar înțelegeți ce vreau să spun), așa că dacă mintea ta este agitată din cauza depresiei, anxietății sau pur și simplu din cauza faptului că ești neurodivergent, acest lucru se poate manifesta în activitatea sexuală. Nu ar trebui să ignori impactul emoțional al sexului, deoarece face parte din bunăstarea ta sexuală.”

Javay a adăugat: Emoțiile fac parte din noi și au un impact asupra a tot ceea ce facem, inclusiv asupra sexului, așa că recunoașterea acestui lucru și capacitatea de a vă gestiona emoțiile în cel mai bun mod, va fi ceea ce va îmbunătăți viața sexuală. Este, de asemenea, important pentru că ignorarea emoțiilor are repercusiuni negative.”