Aproape 700 de elemente de muniţie sovietice, din Al Doilea Război Mondial, au fost găsite de un bărbat care se afla la cules de ciuperci într-o pădure din apropierea localităţii Siminicea, judeţul Suceava.

Potrivit ISU Suceava, un bărbat, care se afla la cules de ciuperci, a găsit joi mai multe elemente de muniţie, iar pirotehniştii s-au deplasat la faţa locului. În urma verificărilor au fost descoperite, iniţial, 587 de elemente de muniţie sovietice, de diferite calibre, provenind din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Misiunea pirotehnică a continuat şi vineri, când au fost descoperite alte muniţii.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

„În total, pe parcursul celor două misiuni, au fost descoperite 687 de lovituri acuplate cu proiectile explozive de artilerie antiaeriană calibrul 20 mm, un proiectil exploziv de artilerie antiaeriană calibrul 25 mm, două cartuşe de infanterie calibrul 14,5 mm, două tuburi de cartuş de infanterie calibrul 14,5 mm şi un tub cartuş de infanterie calibrul 7,62 mm”, a transmis sâmbătă ISU Suceava.

Muniţie a fost ridicată, transportată în condiţii de siguranţă şi depozitată provizoriu, urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat, în perioada următoare.