• Un surfer norocos că este în viață a povestit cum a supraviețuit unui atac al unui rechin alb de 4,5 metri.
  • Michael Trainor a mers la surfing în Ferndale, California, pe 2 octombrie, într-o perioadă a anului denumită „Sharktober”.
  • Ulterior, a descoperit că rechinul care l-a atacat cântărea în jur de 1.000 de kilograme.

Un surfer norocos că este în viață a povestit cum a supraviețuit unui atac al unui rechin alb de 4,5 metri. Michael Trainor a mers la surfing în Ferndale, California, pe 2 octombrie, într-o perioadă a anului denumită „Sharktober”.

Proaspătul căsătorit în vârstă de 31 de ani și tată a unui copil a spus că a observat mai multe foci decât de obicei în apele puțin adânci. Acest lucru, a considerat el, în retrospectivă, ar putea fi un semn că este ceva mai adânc în apă.

El a spus că a lovit cu piciorul și creatura l-a eliberat, dar consideră că placa de surf – prinsă sub el – i-a salvat viața. Înotând înapoi pe plajă, un alt surfer l-a văzut și l-a ajutat, chemând o ambulanță și ajutându-l să ajungă la mal.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Trainor a spus: Nu mi-am dat seama cât de grav am fost rănit. Când au venit pompierii, mi-au legat un garou la picior, iar când mi-au tăiat costumul, atunci am văzut… urmele de mușcături de pe placă și am început să realizez că a fost de fapt, un rechin”. Ulterior, a descoperit că rechinul cântărea în jur de 1.000 de kilograme.

Îmi amintesc că am spus: „Sfinte S***, era un rechin!”. Nu-mi vine să cred că asta a fost cea mai mare frică a mea și s-a întâmplat”, a spus el.

Partea interioară a coapsei sale avea șase leziuni, iar ligamentul muscular de la genunchi era rupt. O parte din osul său fusese, de asemenea, străpuns, dar medicii i-au spus că a avut noroc.

Chirurgul era, de asemenea, surfer și a continuat să sublinieze cât de norocos sunt și cât de aproape am fost de o situație de viață sau de moarte. Puțin mai aproape de arteră și aș fi putut suferi un stop cardiac.