Un YouTuber vizitează „cel mai periculos loc de pe Pământ”, unde „poți fi asasinat”

Un bărbat a schimbat un semn de circulație din Voluntari pentru a interzice circulația pe o stradă Sursa: Profimedia
  • O zonă nelocuită din Parcul Național Yellowstone a devenit cunoscută sub numele de „zona morții”, deoarece, datorită unei ciudățenii a sistemului juridic american, acolo poți fi asasinat.
  • Un curajos YouTuber s-a aventurat în cel mai periculos loc de pe Pământ, o zonă izolată din Parcul Național Yellowstone din America, unde, din punct de vedere tehnic, poți scăpa nepedepsit pentru crimă.
  • Tom Scott a făcut o călătorie în interiorul parcului până la o porțiune izolată de 50 de metri pătrați din parc care, din punct de vedere tehnic, este lipsită de lege.

O zonă nelocuită din Parcul Național Yellowstone a devenit cunoscută sub numele de „zona morții”, deoarece, datorită unei ciudățenii a sistemului juridic american, acolo poți fi asasinat.

Un curajos YouTuber s-a aventurat în cel mai periculos loc de pe Pământ, o zonă izolată din Parcul Național Yellowstone din America, unde, din punct de vedere tehnic, poți scăpa nepedepsit pentru crimă.

Tom Scott a făcut o călătorie în interiorul parcului până la o porțiune izolată de 50 de metri pătrați din parc care, din punct de vedere tehnic, este lipsită de lege.

El a explicat: „Dacă comiți o infracțiune în SUA, poți fi urmărit penal fie de către stat, fie de către guvernul federal.

„Dar Parcul Național Yellowstone este special, deoarece în interiorul granițelor sale doar guvernul federal poate intenta urmări penal.

„În legislația federală, America este împărțită în 19 districte, aceste districte nu depășesc granițele statelor.

„Așa că în acest moment, în această zonă de 80 de kilometri pătrați, mă aflu în statul Idaho, dar în districtul federal pentru Wyoming.

„Dacă ești acuzat de o infracțiune, cel de-al șaselea amendament al Constituției americane spune că ai dreptul la un proces cu juriu din partea statului și a districtului.

„Așadar, pentru infracțiunile comise în această mică și ciudată zonă de suprapunere, un juriu ar trebui să fie ales doar dintre persoanele care locuiesc în statul Idaho și în districtul Wyoming, iar populația de aici este zero.

„Deci fără juriu, ceea ce înseamnă fără proces, ceea ce, teoretic, înseamnă fără condamnare.”

El a continuat să sublinieze că, doar pentru că, din punct de vedere tehnic, ar fi putut scăpa, nu a intenționat să comită vreo infracțiune acolo, deoarece „nu este un idiot”.

Și, în mod surprinzător, se pare că nici altcineva nu a făcut-o.

Până în momentul redactării acestui articol, nu se cunoaște săvârșirea vreunui delict în Zona Morții de când a fost descoperită de profesorul de drept Brian C. Kalt în eseul său din 2005 „Crima perfectă”.