• Ultimele studii arată că dacă ești fumător ai mai puține șanse să fii infectat cu coronavirus
  • Cercetătorii francezi vor testa plasturi cu nicotină pe pacienții infectați cu Covid-19
  • Un studiu sugerează că dacă ești fumător, riscul e mai mic să te îmbolnăvești, deși dacă fumezi și ai contractat deja virusul, vei avea simptome mai puternice
  • Experții insistă că nu încurajează să te apuci de fumat

Vrei să știi dacă ești mai puțin expus riscului de a te infecta cu coronavirus dacă ești fumător? Cercetătorii francezi îți pot oferi răspunsul după ce vor face teste clinice cu plasturi cu nicotină.

Testarea va confirma sau infirma un studiu făcut la un spital de top din Paris care sugerează că o substanţă din tutun, posibil nicotina, ar putea să te ferească de infectarea cu Covid-19 dacă ești fumător. 

Pentru a fi demonstrat sondajul care a arătat că dintre cei internaţi în spital, cu o vârstă medie de 65 de ani, doar 4,4% erau fumători, iar dintre cei izolaţi la domiciliu, cu o vârstă medie de 44 de ani, 5,3% erau fumători, lucrătorii medicali din prima linie, pacienţii cu Covid-19, dar şi cei de la terapie intensivă vor fi testați cu plasturi cu nicotină.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Totuşi, The Guardian citează cercetători care te avertizează că nu încurajează să te apuci de fumat, viciu care ucide 50% dintre cei care îl practică. Mai mult, chiar dacă nicotina te-ar putea proteja de coronavirus, fumătorii care l-au contractat au avut de cele mai multe ori simptome mai grave din cauza efectului toxic pe care îl are fumul de tutun asupra plămânilor.

Sursă foto: Profimedia