• Este cea mai lungă perioadă în care a lipsit din atenția publicului din noiembrie anul trecut.
  • Se crede că liderul a luat pauză de 16 zile, speculațiile învârtindu-se în jurul eforturilor de a minimiza aparițiile sale publice pentru a-l proteja de o epidemie de COVID-19 care afectează țara.
  • De asemenea, imaginile din satelit au detectat mișcări active ale flotei sale de iahturi de lux, conducând, în mass-media, la două teorii.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a lipsit din atenția publicului timp de peste două săptămâni, probabil cea mai lungă perioadă din noiembrie anul trecut. Se crede că liderul a luat o pauză de 16 zile, speculațiile învârtindu-se în jurul eforturilor de a minimiza aparițiile sale publice pentru a-l proteja de o epidemie de COVID-19 care afectează țara.

De asemenea, imaginile din satelit au detectat mișcări active ale flotei sale de iahturi de lux, conducând, în mass-media, la două teorii. Fie ar putea fi într-o vacanță exotică, la bordul megayacht-ului său, fie efectuează inspecții secrete ale arsenalului său de arme nucleare.

Alte guri au invocat chiar problemele sale de sănătate. Totuși, vizibilitatea frecventă a lui Kim din ultimele luni a aplanat discuțiile despre starea de sănătate, liderul participând la mai multe activități publice, comparativ cu pauzele sale intermitente și lungi din ultimii doi ani.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

În mod obișnuit, liderului îi place să se răsfețe cu mult lux. Se cunoaște despre acesta că pleacă cu megayacht-urile sale la conacul de pe plaja din Wonsan.

Pe baza imaginilor din satelit de la Planet Labs, iahtul lui Kim a fost văzut ancorat în insula izolată Sin, situată în partea de nord a insulei Tae. Excursiile cu iahtul nu reprezintă decât cireașa de pe tort în stilul de viață somptuos al lui Kim. Se spune că liderul ar deține o insulă privată comparabilă cu cea din Hawaii și Ibiza.

Surse apropiate dictatorului au declarat că insula sa privată l-a găzduit, în 2013, pe Dennis Rodman, legenda NBA și prietenul său. Starul de baschet a descris șederea sa ca fiind „uimitoare” și a fost servit doar cu ce e mai bun.

Se pare că liderul nord-coreean ar putea reveni în lumina reflectoarelor săptămâna aceasta, deoarece țara se pregătește pentru sărbătoarea Zilei Victoriei, care va avea loc miercuri. De asemenea, el urmează să participe la o conferință în Pyongyang, pentru a se adresa veteranilor în vârstă ai Războiului din Coreea.