Agenţii FED din Statele Unite, mereu în căutarea semnelor de inflaţie, ar tânji după o vizită în partea de Est a Manhattanului, unde porția de 200 dolari de cartofi prăjiţi redefineşte noţiunea de meniu de lux, scrie Reuters.

Restaurantul Serendipity 3 revendică deja recorduri mondiale pentru cel mai mai scump burger (295 de dolari) şi îngheţată (1.000 de dolari). Guiness World Records a certificat, începând cu 13 iulie, şi cartofii prăjiţi ai restaurantului ca fiind cei mai scumpi din lume.

„Serendipity este fără îndoială un loc fericit”, a spus directorul creativ şi bucătarul-şef Joe Calderone. „Oamenii vin aici pentru a sărbători, pentru a scăpa uneori de realitatea vieţii”, a adăugat el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Crème de la Crème Pomme Frites” începe ca o reţetă de cartofi Chipperbec. Aceştia sunt opăriţi în oţet sau şampanie. Apoi se prăjesc în grăsime de gâscă, nu în ulei, şi nu o dată, ci de două ori, aşa că sunt crocanţi la exterior şi pufoşi la interior.

Presăraţi cu aur comestibil şi condimentaţi cu sare şi ulei de trufe, aceştia sunt serviţi pe o farfurie de cristal cu orhidee, împreună cu felii subţiri de trufe şi o baie de brânză Mornay. Inclusiv sosul este infuzat cu trufe, o ciupercă rară de sezon, mai menţionează sursa citată.

„Trufa este vedeta preparatului” a declarat Chef executiv corporativ Frederick Schoen-Kiewert.

La fel ca multe restaurante, Serendipity a fost închis în timpul pandemiei de COVID-19, iar Calderone şi Schoen-Kiewert au considerat că preparatul ar fi o modalitate bună de a anunţa redeschiderea.

Fără îndoială, funcţionează. Există o listă de aşteptare de 8-10 săptămâni pentru cartofii prăjiţi.

„A fost un an şi jumătate dur pentru toată lumea şi trebuie să ne distrăm acum”, a spus Calderone.