Unul din patru tineri s-a simțit „incapabil” să facă față pandemiei

  • Un sfert au spus că se simt în imposibilitatea de a face față vieții
  • Sondajul anual al Prince’s Trust privind fericirea și încrederea tinerilor a dat cele mai grave rezultate din istoria sa de 12 ani
  • Jumătate dintre tinerii intervievați au declarat că evenimentele politice și economice actuale le-au afectat sănătatea mintală

Tinerii sunt în pericol să renunțe la viitorul lor și la ei înșiși, un sfert spunând că se simt în imposibilitatea de a face față vieții, relatează The Guardian, pe baza unui studiu din Marea Britanie.

Sondajul anual al Prince’s Trust privind fericirea și încrederea tinerilor a dat cele mai grave rezultate din istoria sa de 12 ani.

„Pandemia a afectat sănătatea mintală și bunăstarea tinerilor. Mulți cred că pierd tinerii și, din păcate, știm că impactul pandemiei asupra perspectivelor lor de angajare și a bunăstării generale ar putea continua în viitorul lor”, a declarat Jonathan Townsend, directorul executiv al trustului din Marea Britanie.

Jumătate dintre tinerii intervievați de YouGov pentru Indicele Tineretului 2020 al trustului, desfășurat în parteneriat cu Tesco, au declarat că evenimentele politice și economice actuale le-au afectat sănătatea mintală. Mai mult de jumătate au spus că s-au simțit întotdeauna sau deseori anxioși, crescând la 64% în rândul celor care nu lucrează, nu au educație sau pregătire.

Peste 25% au spus că s-au simțit incapabili să facă față vieții de la începutul pandemiei, crescând la 40% din tinerii care nu lucrează sau nu educație. Jumătate dintre tinerii între 16 și 25 de ani au declarat că sănătatea lor mentală s-a înrăutățit de la începutul pandemiei.

„În acest moment critic avem nevoie de afaceri, guvern și persoane care să colaboreze cu noi pentru a ajuta cât mai mulți tineri vulnerabili posibil. Numai lucrând împreună putem opri această generație de tineri care renunță la viitorul lor – și la ei înșiși,” a spus Jonathan Townsend.