• Cea mai instagramabilă locație din București este pe cale sa fie demolată
  • Casa Graffiti, de pe strada Arthur Verona, e locul unde s-a organizat primul concurs de graffiti din București
  • Erps: „Am pierdut o locație unde noi ne desfășuram și ne simțeam ca acasă”

Dacă ai trecut și tu pe strada Arthur Verona sigur ai văzut Casa Graffiti, unde zeci de artiști stradali și-au lăsat amprenta în cadrul Street Delivery. Cea mai instagramabilă locație din București este pe cale sa fie demolată. E locul unde s-a organizat primul concurs de graffiti din București.

Erps este unul dintre pionierii artei stradale din România. Face graffiti din anii 1994 și are amintiri frumoase cu Casa Graffiti.

Erps, artist artă stradală: „Veneau câte 2.000 – 3.000 de oameni pe weekend doar ca să se uite la ce desenam și să asculte muzică bună. Am pierdut o locație unde noi ne desfășuram și ne simțeam ca acasă.”

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

De-a lungul timpului, arta stradală a ajuns și în atenția publicului, iar graferii au reușit să rupă granițele. Arta lor a ajuns să fie vândută la licitații cu sume de mii de euro.

Vloggerița Miruna este una dintre consumatoarele de arta underground. Și a căutat o soluție. Împreuna cu alti creatori și-a deschis propria galerie, fix in centrul Bucurestiului

Miruna, Vlogger, Artist Underground: „În ziua de azi au ajuns să fie plătiți de primării să deseneze clădiri, tramvaie, să facă murale. Este păcat pentru că scuteste omul de plăcerea de a face o poză, de o priveliște faină într-o capitală europeană.”