• Un vițel cu trei ochi a fost salvat de la sacrificare.
  • Un sanctuar de animale a salvat vițelul, pentru a fi venerat ca un zeu.
  • Se crede că al treilea ochi din mijlocul frunții vițelului înseamnă că este special și ar trebui să fie răsfățat mai degrabă decât ucis.

Un vițel cu trei ochi este considerat „vacă sfântă“ de un sanctuar de animale hinduse, așa că a fost salvat de la sacrificare, scrie msn.com.

Animalul, care a scăpat de abator, a fost cumpărat de la un fermier cu 5.000 de lire sterline de către Jain Animal Sanctuary, cu scopul de a fi venerat ca un zeu.

Unele animale sunt sacre în Hinduism, vaca fiind printre cele mai venerate. Grupul crede că al treilea ochi din mijlocul frunții vițelului înseamnă că este special și ar trebui să fie răsfățat mai degrabă decât ucis.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Vițelul a fost numit Mahadev, un alt nume pentru zeitatea hindusă Shiva, al cărui al treilea ochi reprezintă înțelepciunea și perspicacitatea. El este îngrijit la o fermă din Leicester. Nitin Mehta, fondatorul sanctuarului, spune că apariția vițelului îl face „deosebit de semnificativ“ și este un semn că trebuie prețuit.

„Suntem foarte mândri și binecuvântați să informăm pe toată lumea că am salvat un vițel cu trei ochi de la măcelul din Țara Galilor. I-am dat numele Mahadev. Este o onoare și un privilegiu să ni se ofere posibilitatea de a-i oferi dragoste și grijă lui Mahadev!“, a anunțat sanctuarul.

Al treilea ochi al lui Mahadev a fost investigat pentru prima dată de Malan Hughes, un veterinar care a testat bovinele în Țara Galilor pentru tuberculoză la începutul acestui an: „A avea un vițel sau orice animal cu această «afecțiune» este extrem de rar. Nu am mai auzit sau văzut niciodată unul ca acesta. Vițelul pare perfect sănătos. Veterinarii văd tot felul de lucruri, miei ciclopi și animale născute cu două capete, dar nu am mai văzut așa ceva până acum. Din exterior, al treilea ochi arată bine. Are pleoape și gene și este umed și el, ca și cum ar secreta un fel de lubrifiant“.

a person lying on a pile of hay: The sanctuary's founder said the third eye is a sign the calf must be cherished - Wales news service
Sursă foto: The Telegraph/Jain Animal Sanctuary