• Valentin Luca, despre accidentele cu sticle: „Am mâinile asigurate cu o sumă bunicică”
  • Valentin Luca: „Am învățat că bartending-ul și meseria nu se fură”
  • Valentin Luca: „Trebuie să fii un barman foarte bun, un barman preparator, să știi tehnici de preparare”

Valentin Luca, multiplu campion mondial la flair bartending, a fost invitatul lui Vlad Craioveanu la emisiunea „Ochii pe mine!”.

Valentin Luca despre campionul mondial la prăjit cafea: „Campionul mondial la prăjit cafea este român. Pentru noi e foarte important ce facem. Până să ajungă pe foc, această cafea este prăjită într-un anumit fel și și-o prăjește el pentru a da blendul respectiv. Este și campion mondial la ibric.”

Valentin Luca a povestit despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a-și îndeplini visul.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Valentin Luca: „Până să ajung la flair bartending, eu am stat în Brașov o bună perioadă de timp. Am vrut să fac un curs de flair bartending și doar la București se făceau astfel de cursuri. Nu aveam bani pe atunci. Pe vremea aceea, se făcea o școală care s-a dovedit a fi dezamăgitoare, dar a trebuit să mă împrumut în bancă de bani pentru că ai mei nu au vrut să îmi dea bani. Suma era de 2.500 de lei în banii noștri.”

Valentin Luca: „Eu nu mai lucrez în spatele barului de ani întregi. Avem o școală de barmani, avem un bar al nostru și am avut o grămadă de oportunități să nu mai stau în țară.”

Valentin Luca: „Tot timpul le spun barmanilor: puteți să faceți performanță!”

Valentin Luca: „Sunt o grămadă de site-uri unde poți să înveți o grămadă de lucruri legate de cocktail-uri, de barista, de mixologii. Dar dacă împreunezi astea trei ramuri, dacă ești și un bun barista – știi să pregătești un preparat de cafea – dacă ești și un bun mixolog, dacă știi să faci și flair bartending, atunci ești un barman extraordinar de bun.”

Valentin Luca, despre ce înseamnă un barman bun: „Trebuie să știi tehnici de preparare!”

Valentin Luca: „Trebuie să fii un barman foarte bun, un barman preparator, să știi tehnici de preparare. (…) Cum să dai un shake corect. Trebuie să se audă shake-ul, să fie un shake energic.”

Valentin Luca: „Meseria nu se fură!”

Valentin Luca: „Eu am învățat un lucru de când m-am apucat serios de asta. Am învățat că bartending-ul și meseria nu se fură. În 2021 și de acum încolo meseria se învață.”

Valentin Luca despre locațiile din România: „Noi chiar avem locații mișto. Noi, românii, avem locații. Vin străini la noi în țară, barmani, din Italia. Noi organizăm o competiție la Marriott la sfârșitul anului și vin barmani din toată lumea pentru că premiile sunt destul de mari. Vin barmani pentru prima oară.”