• La Rânca, stratul de zăpadă are aproximativ 12 cm
  • Peste o mie de turişti au venit în staţiune
  • Pentru cazare, prețurile sunt între 100-200 lei/cameră

Amatorii de zăpadă își pot pregăti skiurile şi săniuţa. La Rânca, în Gorj, stratul de zăpadă are deja peste 10 centimetri, iar curând lumea se va putea da pe pârtie. Chiar dacă nu va mai ninge, administratorii pârtiei de ski pregătesc zăpadă artificială.

Cei mai nerăbdători pasionaţi de zăpadă şi-au făcut repede bagajele şi au ajuns deja pe pârtie.

“S-au schimbat câteva lucruri. Oamenii vin cu mască şi sunt mult mai precauţi, dar în rest, atmosfera este aceeaşi.”

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

Pavel are 6 ani. Locuieşte în Craiova, unde acum vremea este rece şi mohorâtă. A văzut pe internet că ninge la Rânca, aşa că s-a urcat în maşină împreună cu părinţii şi a mers să se bucure de prima zăpadă.

Pavel, turist: „Foarte frumos! Parcă ar fi ninsoare toamna şi chiar aşa e. Îmi place că au venit ştirile şi că dau interviu. Mereu mi-am dorit asta”.

Andreea Dinu, mama lui Pavel: „Până la urmă, surpriza este şi pentru noi pentru că este plăcut, nu e foarte frig. Chiar dacă nu au dat drumul instalaţiilor pentru ski, putem să ne dăm cu săniuţa şi nu-i nici foarte aglomerat.”

Zăpada i-a luat prin surprindere pe proprietarii de pensiuni din zonă care s-au trezit cu o “avalanşă ” de turişti. Constantin Pănescu, proprietarul uneia dintre pensiunile din Rânca, are deja toate cele 15 camere ocupate.

Constantin Pănescu, proprietar pensiune: Preţurile sunt asemenea celor din anii trecuţi, chiar dacă noi avem cheltuieli în plus cu dezinfectanţi, cu produse scumpite între timp. Noi n-am mărit preţurile, deoarece fiind pandemie, aşteptăm turiştii.”

Luiza Paraschiva, corespondent Aleph News: „Este minunată atmosfera aici. Parcă mai uiţi de tot stresul restricţiilor din ultima vreme. Să ştii că au venit peste o mie de turişti astăzi. Cei mai mulţi de aici, din judeţele apropiate, dar să ştii  că am întâlnit persoane şi din Bucureşti şi chiar Cluj. Să ştii că e veselie mare pe pârtie, chiar dacă în pensiuni sau la intrarea în restaurante toată lumea trebuie să poarte mască. Cei mai mulţi dintre turişti vor petrece doar până mâine, dar vor reveni curând pentru că se pare că anul acesta sezonul începe mai devreme la Rânca. Lângă mine este Constantin Pănescu , proprietarul uneia dintre pensiunile de aici”.