• Într-o suburbie din Bruxelles sunt reguli originale și nemaivăzute de purtare a măştii
  • Doar pe anumite străzi şi doar într-un anumit interval orar trebuie să ai mască de protecție
  • Masca este obligatorie în funcţie de zi, cine o poartă şi de numărul arterei pe care circuli

Să porţi mască de protecţie se poate dovedi un lucru complicat în Bruxelles. Trebuie să te pricepi la calculi, asta pentru că trebuie să porți masca în funcţie de strada pe care te afli sau numărul arterei pe care circuli.

Într-o suburbie a capitalei Uniunii Europene, masca este obligatorie în toate locurile publice unde nu se poate păstra distanţa de 1,5 metri între persoane, pe toate arterele comerciale şi pe o rază de 15 metri în jurul unei şcoli.

Asta face ca pe o singură stradă, masca să fie obligatorie la numite numere şi deloc obligatorie la două case distanţă. Pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate, masca e obligatorie în funcție de ziua din săptămână în care te afli şi de intervalul orar. Trebuie să porţi mască dacă ieşi din casă şi ai peste 12 ani, de luni până sâmbătă, între orele 8 şi 18.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Autoritățile recunosc că sistemul este destul de complicat, aşa că, pentru moment, nu au impus şi amenzi pentru cei prinşi fără mască într-o zonă în care aceasta era obligatorie. Se bazează totuși pe responsabilitatea oamenilor.

Sursă foto: Profimedia