• Pentru mulți oameni, teama de moarte se învrte în jurul fricii de necunoscut.
  • Ce se întâmplă când murim? Mergem în Rai, ne reîncarnăm?
  • Restrângând numărul de teorii pe care oamenii le au despre moarte, iată câteva filozofii despre viața de Apoi.

Pentru mulți oameni, teama de moarte se învrte în jurul fricii de necunoscut. Ce se întâmplă când murim? Mergem în Rai, ne reîncarnăm?Restrângând numărul de teorii pe care oamenii le au despre moarte, iată câteva filozofii despre viața de Apoi.

Teoria simulării

Ai avut vreodată sentimentul că totul în viață este programat? Și dacă și moartea este? Teoria simulării consideră că viețile noastre sunt doar o cantitate de date într-un joc video al unei ființe superioare.

Teoria paranormală

Această teorie este, de obicei, coloana vertebrală a majorității filmelor de groază. Cei care cred în paranormal susțin că, după moarte, sufletele noastre rămân printre cei vii pe Pământ. De asemenea, se crede adesea că este posibilă comunicarea cu aceste suflete prin diferite mijloace.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Teoria Rastafariană

Rastafarienii cred că viața este eternă. Numai cei care evită neprihănirea mor cu adevărat. Din acest motiv, în cultura lor nu se sărbătoresc înmormântările.

Teoria egocentrică

Crezi că ești centrul universului? Dacă da, teoria egocentrică a morții poate fi cea potrivită pentru tine! Această teorie susține că universul începe odată cu nașterea ta și se termină odată cu moartea ta.

Teoria vieții infinite

Teoria vieții infinite este cu siguranță una dintre cele mai unice de pe listă. Aceasta susține că, atunci când murim, renaștem imediat și ne începem viața din nou, fără să ne amintim de viața pe care am dus-o înainte.

Teoria cosmică

Teoria cosmică susține că conștiința noastră aparține universului, nu corpului nostru. Când murim, conștiința noastră se întoarce în Cosmos.

Teoria separării

Teoria separării susține că universul este un creier uriaș în corpul uman, iar indivizii sunt doar celule. Atunci când o celulă din corpul uman moare, ea este eliminată, așa că poate acest lucru se întâmplă în cele din urmă cu oamenii.

Teoria budistă

Budiștii cred în renașterea după moarte. Există diferite tărâmuri în care te poți reîncarna după moarte, fie că te transformi într-un zeu, semi-zeu, om, animal sau fantomă.

Teoria creștină

Creștinii cred atât în Rai, cât și în Iad. Dacă o persoană este bună și dreaptă, va intra în utopia care este Raiul. Dacă duc o viață de păcat și de greșeli, vor sfârși în Iad.

Teoria universurilor paralele

Teoria universului paralel a fost explicată în nenumărate filme SF și cărți de benzi desenate, dar ar putea fi reală? Această teorie susține că, atunci când murim, vom trăi în același univers în care am fost înainte, doar că într-o altă parte a spațiului și timpului.

Teoria lumilor multiple

Teoria lumilor multiple afirmă că, atunci când murim, pierim doar în acest univers. Există alte universuri în care mergem mai departe.

Teoria aztecă

Viziunea aztecilor antici despre viața de Apoi era împărțită în trei căi: Soarele, Mictlan sau Tlalocan. Felul în care ai murit îți determină viața de după moarte. Soldații căzuți la datorie și femeile care au murit la naștere au devenit colibri și au urmat Soarele. Oamenii care au murit dintr-o cauză mai puțin glorioasă” merg la Myktlan. Și oricine moare înecat merge la Tlalocan.

Teoria copacului

Ai auzit vreodată de Pomul Vieții? Unii oameni decid să o ia la propriu, lăsându-și rămășițele să fie îngropate în rădăcinile unui copac. În acest fel, corpul tău se întoarce pe Pământ și poate că vei deveni un copac mândru în viața următoare.

Teoria faraonului egiptean

Faraonii egipteni credeau că moartea este temporară. Din acest motiv, mumificarea era esențială pentru a conserva corpul pentru a doua viață.

Teoria iluziilor

Teoria iluziilor susține că lumea este creată mai mult în mintea noastră decât în sens propriu, ceea ce înseamnă că totul este o iluzie. Conform acestei înțelegeri, moartea este un concept creat de om, iar atunci când murim, rămânem în continuare pe Pământ.