• Sunt mai multe femei decât bărbați în România, dar se nasc mai mulți băieți decât fete.
  • Viața la oraș înseamnă o speranță de viață mai mare pentru femei.
  • Suntem țara din UE cu cele mai multe femei CEO.

Femeile reprezintă 51,1% din populația României. Sunt în jur de 9.868.000. Acestea sunt mai multe decât bărbații în aproape toate județele. Excepțiile sunt Vaslui și Tulcea. Cu toate acestea, la fiecare 100 fete, se nasc 105 băieți.

Femeile devin mame mai târziu dacă locuiesc în București. Vârsta medie în Capitală e 31,5 ani. Cea mai mică e în Călărași – 26,5 ani. Vârsta medie la care o femeie din România se căsătorește e 28,3 ani. Iar cele mai multe divorțuri se înregistrează la femeile care au între 30 și 34 de ani.

Speranța de viață a femeilor din România e de 79,54 de ani. Și chiar depășește 80 de ani, pentru femeile care locuiesc în mediul urban. Vârsta medie a femeilor din România e 42,2 ani.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

E de prost gust să discriminezi femeile care șofează, dar atitudinea nu mai e la fel de pronunțată ca acum 10 ani, potrivit unui studiu. Femeile conduc și companii și o fac bine. Iar România e pe primul loc în Uniunea Europeană în privința femeilor CEO. Sunt peste 500.000 de firme în țara noastră care au ca acționar o femeie.

De femei a avut azi grijă și Iohannis. Președintele a scris un editorial de 8 martie. Nu singur, ci într-un grup de 10 persoane, printre care șefa UE Ursula von der Leyen, dar și alti prim-miniștri din UE. Printre ele se numără Spania, Belgia, Grecia sau Suedia . „Femeile au fost afectate in mod disproporționat de pandemie” e una dintre idei