• ÎPS Teodosie le-a transmis tinerilor că trebuie să postească mai mult, pentru că postul biruieşte lăcomia şi desfrâul.
  • Arhiepiscopul Tomisului a susținut prima slujbă de la intrarea în Postul Paştelui.
  • Credincioşii ortodocşi intră luni, 15 martie, în Postul Paştelui.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, le-a transmis tinerilor că trebuie să postească mai mult, pentru că postul biruieşte lăcomia şi desfrâul. Înaltul ierarh a precizat că păcătoșii nu se pot întâlni cu Dumnezeu dacă au păcate.

Mulţi se întreabă cine să ţină post: de la copiii de trei ani cu moderaţia cuvenită până la şapte ani, toţi oamenii trebuie să ţină post. Cine trebuie să ţină post mai mult? Tinerii trebuie să ţină post mai mult. Să nu vă miraţi. Pentru că postul ce face? Potoleşte toate pornirile pătimaşe, biruieşte lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, iuţimea. Toate păcatele şi patimile care sunt pentru noi cu adevărat cea mai grea povară pe care o ducem. La aceste păcate noi nu ne putem întâlni cu Dumnezeu”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie a suținut prima slujbă de la intrarea în Postul Paştelui, iar credincioșii ortodocși intră luni, 15 martie, în Postul Paştelui.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE