• Valur Grettisson a mers la vulcanul Fagradalsfjall la câteva ore după erupție
  • Ultima erupție a vulcanului a avut loc în urmă cu 800 de ani
  • Zona erupției este deschisă publicului, însă este dificil de ajuns

Islandezii sunt topiți de curiozitate, după erupția istorică a unui vulcan de pe insulă. Aceștia s-au dus cât mai aproape de craterul din care va continua să curgă lava și în zilele următoare, după o pauză de 800 de ani.

„Pare că este un singur crater mare și două mai mici. Este incredibil de cald. Să vă arăt. Dacă stau aici mai aproape, e ca și cum sunt lângă un cuptor.”, a precizat Valur Grettisson, un jurnalist islandez.

Valur, un jurnalist islandez, s-a aventurat până la marginea craterului fierbinte. Nu a fost singurul. Mai mulți islandezi au mers în apropierea vulcanului după ce autoritățile au deschis zona pentru public. Biroul de meteorologie a anunțat că poluarea provocată de erupție nu pune în pericol locuitorii din zonă. Astfel, cei prezenți au trăit o experiență cum nu vor mai avea în viață.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

„Acesta este cel mai mare crater. Bănuiesc că este un nou munte, va trebui să-i găsim un nume. Nu sunt sigur care va fi acest nume. Este incredibil să auzi zgomotul pe care îl scoate vulcanul. E aproape o combinație între sunetele oceanului și brutalitate”, a mai adăugat jurnalistul.