• Valur Grettisson a mers la vulcanul Fagradalsfjall la câteva ore după erupție
  • Ultima erupție a vulcanului a avut loc în urmă cu 800 de ani
  • Zona erupției este deschisă publicului, însă este dificil de ajuns

Islandezii sunt topiți de curiozitate, după erupția istorică a unui vulcan de pe insulă. Aceștia s-au dus cât mai aproape de craterul din care va continua să curgă lava și în zilele următoare, după o pauză de 800 de ani.

„Pare că este un singur crater mare și două mai mici. Este incredibil de cald. Să vă arăt. Dacă stau aici mai aproape, e ca și cum sunt lângă un cuptor.”, a precizat Valur Grettisson, un jurnalist islandez.

Valur, un jurnalist islandez, s-a aventurat până la marginea craterului fierbinte. Nu a fost singurul. Mai mulți islandezi au mers în apropierea vulcanului după ce autoritățile au deschis zona pentru public. Biroul de meteorologie a anunțat că poluarea provocată de erupție nu pune în pericol locuitorii din zonă. Astfel, cei prezenți au trăit o experiență cum nu vor mai avea în viață.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Acesta este cel mai mare crater. Bănuiesc că este un nou munte, va trebui să-i găsim un nume. Nu sunt sigur care va fi acest nume. Este incredibil să auzi zgomotul pe care îl scoate vulcanul. E aproape o combinație între sunetele oceanului și brutalitate”, a mai adăugat jurnalistul.