VIDEO. O pictură murală a lui Messi cu trofeul Cupei Mondiale a fost dezvelită la Buenos Aires

FOTO - Hepta
  • O primă pictură murală reprezentându-l pe Messi ridicând trofeul Cupei Mondiale a fost dezvelită în Argentina, pe un zid din Buenos Aires.
  • Fresca, de aproximativ 6 m înălţime şi 5 m lăţime, a necesitat 60 de cutii de vopsea.
  • Situată în cartierul Palermo, pictura îl înfăţişează pe Messi şi în spatele său pe portarul Emiliano Martinez, flancat de Paulo Dybala şi Rodrigo De Paul.

O primă pictură murală reprezentându-l pe Messi ridicând trofeul Cupei Mondiale a fost dezvelită în Argentina, pe un zid din Buenos Aires, la patru zile de la victoria selecţionatei Albiceleste în finala din Qatar, potrivit presei internaționale.

Fresca, de aproximativ 6 m înălţime şi 5 m lăţime, a necesitat 60 de cutii de vopsea. Situată în cartierul Palermo, pictura îl înfăţişează pe Messi şi în spatele său pe portarul Emiliano Martinez, flancat de Paulo Dybala şi Rodrigo De Paul.

Starul argentinian este reprezentat purtând „bisht” , mantia tradiţională arabă, în negru şi auriu, în semn de onoare şi apreciere, care i-a fost pus pe umeri la ceremonia de înmânare a trofeului.

„Este modul meu de a spune mulţumesc. Este şi un cadou pentru oameni. Fotbalul pentru argentinieni este întotdeauna o bucurie şi ne permite să trecem mai uşor peste momentele dificile. Am văzut Argentina unită, cu milioane de oameni pe străzi. Suntem campioni mondiali!”, a declarat artistul stradal Maximiliano Bagnasco.

https://www.instagram.com/maxibagnasco/?utm_source=ig_embed&ig_rid=ec184a0e-c20a-4c06-8d62-f71f9772c8de

Bagnasco este un autor de picturi cunoscut în Argentina, el realizând şi pictură gigantică de 40 m, reprezentându-l pe idolul argentinian Diego Armando Maradona. https://www.instagram.com/p/CkLf00FAAv4/liked_by/

Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Echipa Albiceleste şi-a trecut în palmares astfel al treilea său titlu mondial, după cele obţinute în 1978 şi 1986.