• Un bijutier israelian a creat o mască de protecție care costă 1,5 milioane de dolari
  • Aceasta este cea mai scumpă mască de protecție din lume
  • Masca este din aur alb și conține 3.600 de diamante

Uită de designul clasic al măștii de protecție, de care probabil deja te-ai plictisit. Ce zici de un accesoriu prețios în locul aceluia tern, lipsit de personalitate? Este vorba despre o mască de protecție din aur alb, creată de un bijutier israelian, în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Dacă îți place opulența, sigur ți-ai dori să o ai, mai ales când vei afla că are 3.600 de diamante albe și negre. Te vei gândi că aurul alb de 18 karate nu te ferește de infecția cu Covid-19, dar trebuie să știi că este dotată cu filtre de înaltă protecție, N99. Asta a fost cererea cumpărătorului, după cum a mărturisit designerul Isaac Levy. Nu pare un accesoriu practic și ușor de purtat, cântărește 270 de grame, ceea ce înseamnă de aproape 100 de ori mai mult decât o mască de protecție comună, scrie AP.

Levy, proprietarul companiei de bijuterii Yvel, a dezvăluit alte două solicitări ale cumpărătorului: masca să fie finalizată până la sfârșitul anului și să fie cea mai scumpă din lume. Ultima condiție „a fost cel mai ușor de îndeplinit“, a spus el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit, dar este vorba despre un om de afaceri chinez, care trăiește în Statele Unite. „Poate că banii nu cumpără totul, dar dacă pot cumpăra o mască Covid-19 foarte scumpă și omul vrea să o poarte și să atragă atenția, ar trebui să fie mulțumit de aceasta“, a spus Levy.