• Sute de fotografii au fost împărtășite pe rețelele de socializare despre norul interesant care a apărut pe cer în orașul Bursa, Turcia.
  • Norul, care a fost văzut din districtele Kestel, Gürsu, Yıldırım, Osmangazi și Nilüfer din Bursa, a rămas intact timp de aproximativ o oră.
  • Experții afirmă că acesta este un tip rar de nor.

Un nor alenticular care seamănă foarte mult cu un OZN a fost văzut joi dimineață în provincia nord-vestică Bursa, atrăgând atenția cetățenilor care au profitat de ocazie și l-au înregistrat cu telefoanele mobile.

Potrivit mass media internațională, s-ar fi afirmat că tipul de nor numit norul lentilă a apărut ca urmare a fluctuațiilor de vânt cauzate de asperități.

Norul, care poate fi văzut din districtele Kestel, Gursu, Yildirim, Osmangazi și Nilufer și care a rămas intact timp de aproximativ o oră, a atras atenția celor care l-au văzut.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Sute de fotografii ale norului de formă ovală au fost împărtășite. Unii utilizatori au comparat norul cu un OZN.

Experții afirmă că acesta este un tip rar de nor.

Potrivit Direcției Generale de Meteorologie, acest tip, numit nor lenticular, se formează ca urmare a fluctuațiilor de vânt de la ondulații și indică turbulențe care se deplasează în jos pe colțuri și cranii.

Potrivit experților, astfel de nori pot fi văzuți în orice zonă geografică în care se înregistrează vânturi de foehn.