• O imensă trombă de apă a putut fi văzută în largul coastelor SUA, după ce a fost surprinsă într-o filmare remarcabilă.
  • Evenimentul meteorologic uimitor este relativ rar și a fost surprins pe cameră de niște oameni norocoși care treceau prin apropiere de orașele Destin și Henderson din Florida.
  • Fiind deosebit de periculoasă dacă ajunge pe uscat, înotătorii și ambarcațiunile sunt sfătuiți să stea la distanță dacă pot, la fel ca și avioanele care trec prin zonă.

O imensă trombă de apă a putut fi văzută în largul coastelor SUA, după ce a fost surprinsă într-o filmare remarcabilă.

Evenimentul meteorologic uimitor este relativ rar și a fost surprins pe cameră de niște oameni norocoși care treceau prin apropiere de orașele Destin și Henderson din Florida.

Fiind deosebit de periculoasă dacă ajunge pe uscat, înotătorii și ambarcațiunile sunt sfătuiți să stea la distanță dacă pot, la fel ca și avioanele care trec prin zonă.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Videoclipurile înregistrate de Boo Freeman și Ken Creer arată tornada de apă care coboară din norii de furtună cu aspect amenințător care umplu cerul.

Freeman poate fi auzit în înregistrare mirându-se de fenomen, în timp ce a observat minunea trecând pe lângă Silver Shells Beach Resort.

Oamenii care treceau prin zonă au observat uriașul fenomen meteo. Serviciul Național de Meteorologie din Pensacola a precizat că incidentul a avut loc marți, 16 august, în jurul orei locale 6 dimineața.

Aceștia au avertizat oamenii aflați în bărci în zonă, după ce au fost anunțate mai multe furtuni.

Acestea sunt în esență tornade care se formează deasupra apei, deși există două tipuri, potrivit Serviciului Național al Oceanelor din SUA (NOAA).



Furtunile de apă de vreme bună” nu sunt asociate cu furtuni și sunt diferite de furtunile de apă tornadice”, deoarece se formează la suprafață și își croiesc drum în sus.

Furtunile de apă tornadice merg în sens invers, formându-se în timpul unei furtuni și ajungând la suprafață.

NOAA a explicat: Furtunile de apă de vreme bună se formează în condiții de vânt slab, așa că, în mod normal, se mișcă foarte puțin.”

În ciuda numelui, o trombă de apă nu este umplută cu apă învârtită, ci cu vânturi puternice, deși are nevoie de o temperatură relativ ridicată a apei și de o umiditate semnificativă pentru a se forma.

Dacă o trombă se deplasează spre țărm, Serviciul Național de Meteorologie emite o avertizare de tornadă, deoarece unele dintre ele pot provoca pagube semnificative și răniri ale oamenilor.

În mod obișnuit, trombele de apă de vreme bună se risipesc rapid atunci când ating pământul și rareori pătrund mult în interior.”

Acestea pot dura până la aproximativ 15 minute și se deplasează cu aproximativ 15 noduri, cu viteza vântului fiind de aproximativ 80 de kilometri pe oră.

În cadrul unor scene similare, o altă trombă de apă a fost văzută marți de martorii Martin Jezard și Mark McCartney în apropiere de Fowey, Cornwall.

Experții spun că fenomenul este mai frecvent în locuri precum Florida, coasta de est a Australiei și insulele din Grecia.