• Militanți ai mișcării Animal Rebellion, care luptă pentru o dietă bazată pe plante, au ocupat sâmbătă seară, la Londra, restaurantul cu trei stele Michelin deținut de bucătarul Gordon Ramsay.
  • Paisprezece activiști au intrat în restaurant, s-au instalat la mesele rezervate clienţilor şi au fluturat „meniuri fictive” în care era marcat impactul asupra mediului al alimentelor oferite de restaurant.
  • Restaurantul a trebuit să se închidă mai devreme sâmbătă seară după ce militanţii au refuzat să plece.

Militanți ai mișcării Animal Rebellion, care luptă pentru o dietă bazată pe plante, au ocupat sâmbătă seară, la Londra, restaurantul cu trei stele Michelin deținut de bucătarul Gordon Ramsay, scrie presa internațională.

Paisprezece activiști au intrat în restaurant, s-au instalat la mesele rezervate clienţilor şi au fluturat meniuri fictive” în care era marcat impactul asupra mediului al alimentelor oferite de restaurant.

Printre felurile de mâncare regăsim carne de vită şi friptură, care au cea mai mare amprentă de carbon şi care utilizează cele mai multe terenuri’pentru creşterea animalelor, spun cei de la Animal Rebellion.

Restaurantul a trebuit să se închidă mai devreme sâmbătă seară după ce militanţii au refuzat să plece.

Profund lipsită de respect”

Este exemplul perfect” de inegalitate în Regatul Unit, a avertizat Lucia Alexander, o infirmieră în vârstă de 39 de ani care a participat la protestul din restaurant.

În timp ce Gordon Ramsay serveşte feluri de mâncare care costă cel puţin 155 de lire sterline (178 de euro) de persoană, peste două milioane de persoane depind de băncile alimentare din cauza crizei costului vieţii” , a mai spus ea.

În locul profiturilor colosale obţinute de restaurante în detrimentul animalelor, muncitorilor şi climei, am putea hrăni întreaga omenire susţinând agricultorii şi pescarii în tranziţia spre un sistem alimentar pe bază de plante’‘ , a afirmat ea.

O purtătoare de cuvânt a restaurantului a criticat acţiunea ca fiind profund lipsită de respect” .

Fiecare are dreptul la opiniile şi credinţele sale’‘ , a declarat ea. Cu toate acestea, pătrunderea cu forţa într-un restaurant, deranjarea personalului care munceşte din greu şi a strica seara clienţilor care au aşteptat luni bune pentru a obţine o rezervare este incredibil de inadecvat’‘ , a criticat ea.