- Somelierii recomandă de 1 Mai Pinot Grigo, Savignon Blanc și Aligote.
- România e pe locul 2 la producția de bere și pe 8 la consum.
- La un grătar de pește e recomandat să bei un vin alb sec, sau un Aligote
Azi ești liber, așa că te poți bucura de momentele frumoase alături de prieteni, familie și cei dragi. O plimbare, un gratar sau o băutură răcoritoare, îți pot face ziua mult mai frumoasă. Iar pe seară poți completa masa cu un pahar de vin sau cu o bere rece.
Advertisment
Ce bem de 1 Mai?
Ziua Muncii e zi liberă și evident că obișnuim să ne adunăm cu prietenii și familia la un gratar, în aer liber. Berea e tradițională, dar nici vinul nu ar trebui să lipsească de pe masa ta. Somelierii recomandă să bem azi un vin spumant, sau un vin alb, acid cu note de fructe verzi, cum ar fi un Pino Grigo sau Savignon Blanc. La un grătar de pește e recomandat să bei un vin alb sec, sau un Aligote. Dacă îți place mielul, merge un vin roșu sec: o băbească neagră, un Pino Noir sau Cabernet Sauvignon. Și la desert un vin roșu cu fructe roșii, condimentate.
Berea e răcoritoare și perfectă pentru a te bucura de timpul petrecut în aer liber, de 1 Mai. Gustul său revigorant și versatilitatea în combinație cu mâncarea de grătar transformă orice moment într-o experiență de neuitat. Berea are și beneficii. Menține sănătatea rinichilor. Fibrele pe care le conține ajută la scăderea nivelului colesterolului și mărește nivelul de vitamina B1, B2, B6 și B12.
Recomandări
În 2025 am evoluat puțin și clar că s-au schimbat și preferințele. La mare, sau chiar și acasă, poți bea un Gin tonic, un whisky, sau un Hugo. E la fel de răcoritor.
Citește și
- Clasa muncitoare s-a transformat de-a lungul timpului. Ce impact a avut asupra economiei industriale
- Românii muncesc, în medie, peste 2.000 de ore anual. Marius Luican, Manager General: „Avem muncitori de pe alte continente care suplinesc forța de muncă”
- De 1 Mai, românii sărbătoresc „Armindenul”. Care sunt cele mai importante tradiții din această zi în România
Partenerii noștri