- Vitamina C este esențială în menținerea imunității pe timpul sezonului rece.
- O dietă echilibrată, ce conține nutrienții necesari, poate apăra corpul de răceli.
- Imunitatea este afectată de stres, nicotină, alcool în exces și sedentarism.
Sezonul rece bate la ușă. Vin ploile, temperaturile scad și este esențial să știi cum poți preveni răcelile sezoniere. Un truc simplu este legat de alimentație. Consumul alimentelor bogate în vitamine, minerale și probiotice te ajută să te ferești de boli specifice sezonului, precum răcelile și viroze.
„Alimentația este un element foarte important, de bază, al menținerii unei imunități bune. Nici scăderea imunitară, nici creșterea imunitară nu sunt procese care să ne dea stare de sănătate și o imunitate crescută, ceea ce înseamnă puțini anticorpi și trecem într-o zonă în care nu vrem să fim. O imunitate normală, echilibrată, balansată prin alimentație, asta înseamnă niște nutrienți cheie. Nutrienții cheie înseamnă apă și hidratare. Într-un organism care este bine hidratat, procesele biochimice au loc așa cum trebuie”, a explicat Lygia Alexandrescu, nutriționist, la Aleph News.