O asociație promovează renunțarea la cuvântul „femeie” și înlocuirea lui cu „persoană cu vulvă”

  • SOS Homophobie a înlocuit „femeie” cu „persoană cu vulvă”
  • Mesajul celor de la SOS Homophobie a iscat discuții aprinse
  • Utilizatorii au criticat postarea celor de la SOS Homophobie
  • Postarea a plecat de la un chestionar inițiat de o studentă la medicină

„Iubesc femeia” sau „Fata cu dragonul tatuat”! Sunt titlurile unei melodii, respectiv al unui film. Cuvântul „femeie” ar putea deveni istorie. Moderniști din Vestul bogat, cautând libertate de gen pentru fiecare, propun înlocuirea cuvântului „femeie” cu „persoană care are sau a avut vulvă”!

ONG-ul a postat un mesaj în care i-a îndemnat pe urmăritori să completeze un chestionar pe tema relațiilor între lesbiene. Doar că în loc de numele original al tezei, „Provocările monitorizării ginecologice a femeilor care au relații sexuale cu femei”, asociația a vorbit despre investigațiile ginecologice ale persoanelor cu vulvă care au relații sexuale cu persoane cu vulvă!

„SOS Homophobie se alătură Elodiei Bulgarini, studentă la Școala de Moașe, pentru a efectua un sondaj privind sănătatea ginecologică a persoanelor care au (sau au avut) o vulvă și au relații sexuale cu persoane cu vulvă.

Obiectivul este de a defini domeniile de îmbunătățire a sănătății și monitorizarea ginecologică la persoanele care au (sau au avut) o vulvă.

Chestionarul este complet anonim, iar timpul de completare este de 10 minute”, au scris reprezentanții organizației.