Wuhan a raportat primul caz “importat” de COVID-19. Cine a adus coronavirusul înapoi în epicentrul pandemiei

  • Un adolescent chinez care studiază în Marea Britanie a fost diagnosticat cu coronavirus la revenirea în Wuhan
  • Băiatul de 16 ani, care a trecut prin Dubai și Beijing, e asimptomatic
  • China se teme că oamenii reveniți din străinătate ar putea provoca un al doilea val de îmbolnăviri

Un adolescent chinez, care studia‎ză în Marea Britanie, a devenit prima persoană care aduce noul coronavirus înapoi în Wuhan, orașul unde a fost declanșată pandemia COVID-19. Băiatul, care are 16 ani, reprezintă primul caz “importat” de coronavirus din Wuhan, susțin autoritățile locale, citate de Daily Mail.

Adolescentul, căruia i-a fost dezvăluit doar prenumele – Zhou, e asimptomatic și a pornit spre Wuhan din Newcastle, apoi a trecut prin Dubai și Beijing.

China a luat măsuri dure pentru a preveni un al doilea val de infectări ce ar putea fi provocat de oamenii reveniți din străinătate. Prin urmare, aceștia sunt testați încă de pe aeroport, iar apoi sunt duși în centre de carantină.

Aproape 700 de cazuri “importate” de COVID-19 au fost anunțate de autoritățile chineze, cele mai multe provenind din Marea Britanie.

Coronavirusul a făcut peste 2.500 de morți în Wuhan, unde au fost raportate mai mult de 50.000 de infectări. Veridicitatea acestor cifre, precum și a celor de la nivelul întregii țări, a fost contestată de tot mai multe publicații străine, care sugerează că guvernul de la Beijing ascunde adevărata amploare a pandemiei.