• O studentă, dezgustată de remarcile recente ale lui Kanye West, urmează să scape de tatuajul cu chipul rapperului, la Londra, gratis.
  • Între timp, ea ascunde acest tatuaj.
  • Deschis în urmă cu doi ani în cartierul elegant Marylebone din Londra, studioul Naama a lansat un program intitulat ,,a doua şansă” .

O studentă, dezgustată şi revoltată de remarcile antisemite ale lui Kanye West, urmează să scape de tatuajul cu chipul rapperului, la Londra, gratis, relatează presa franceză.

În urmă cu doi ani, Kimberley Westgarth, studentă la arhitectură, şi-a tatuat chipul rapperului, înfăţişat cu lacrimi de sânge, pe braţul stâng. Ea iubea muzica lui” şi ceea ce apăra artistul, în special comunitatea bipolară” , tulburare de care tânăra a suferit. Îl idolatrizam pe atunci” , a spus ea. Însă, recentele remarci antisemite ale rapperului şi admiraţia sa faţă de Hitler au schimbat totul. Nu-l mai vreau pe pielea mea” , a explicat studenta.

Douăsprezece ședințe cu laser

Kimberley Westgarth va avea nevoie de douăsprezece şedinţe cu laser pentru a scăpa de acest tatuaj. Procesul, care constă în pulverizarea cu ajutorul laserului a particulelor de tuş care sunt apoi eliminate treptat de organism, ar trebui să se încheie într-un an. Între timp, ea ascunde acest tatuaj.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Deschis în urmă cu doi ani în cartierul elegant Marylebone din Londra, studioul Naama a lansat un program intitulat ,,a doua şansă” . Acesta constă în îndepărtarea tatuajelor care au devenit de-a lungul anilor o povară şi o reamintire constantă a unui trecut dureros – apartenenţa la o bandă, timpul petrecut în închisoare, o relaţie toxică, simboluri negative şi altele.

Programul a fost extins la tatuajele cu Kanye West şi a primit o sută de cereri, după cum a explicat Melina Lawson, managerul studioului. În prezent, două persoane trec prin acest proces. ,,Este o cale” pentru momentul în care ,,nu-ţi mai place tatuajul şi semnificaţia lui” , a explicat ea.

,,Poate fi puţin sensibil” pentru clienţi, ,,dar, pe măsură ce avansează în tratament, ei încep să se schimbe” după ce ,,văd că acesta este îndepărtat şi că pot avea altceva” , a adăugat Lawson.

2.000 de lire sterline

Potrivit managerului, în afara acestui program gratuit, preţul total pentru îndepărtarea unui tatuaj se ridică, în medie, la 2.000 de lire sterline (aprox 2.300 de euro), costul variind în funcţie de dimensiune şi de numărul de şedinţe necesare.

Însă, ,,impactul social” pe care îl poate avea îndepărtarea unui tatuaj, ,,optimismul” pe care îl generează, înseamnă mai mult decât banii, a subliniat Melina Lawson. Ea a explicat că studioul umple astfel micile spaţii goale din agenda sa şi a dat totodată asigurări că aceşti clienţi sunt trataţi la fel ca toţi ceilalţi.