• Dulciurile atacă dantura copiilor încă din primii ani de viaţă
  • La numai 4 ani, Eva a trecut deja pe la stomatolog din cauza cariilor
  • Medicii spun că este important să-i obişnuim pe copii cu o igienă orală corectă
  • Părinţii trebuie să le asigure copiilor o alimentaţie cu puține zaharuri şi amidon

Știi că poftele dulci ale copiilor le pot afecta dantura încă din primii ani de viaţă. Eva are patru ani şi a trecut deja pe la stomatolog din cauza dulciurilor mâncate în exces.

Eva a început să resimtă dureri de fiecare dată când mânca ceva dulce, dar mama ei nu a crezut iniţial că problema este atât de serioasă.

Cristina, mama Evei: „Am tot am amânat momentul şi am văzut la un moment dat că la măseluţe, cumva se rodeau măselele, se făcea o găurică. Nu neagră ca la adulţi, ci uşor gălbenie.“

După vizita la doctor, Eva a aflat de ce este atât de important să se spele pe dinţi în fiecare zi. Ea a arătat acum că periajul corect nu trebuie să fie un chin pentru copii.

Medicii spun că este foarte important să-i obişnuim pe copii cu o igienă orală corectă chiar de la vârste foarte mici. Filip Damian îţi spune ce trebuie să faci dacă vrei să ajungi la stomatolog doar pentru controale de rutină.

Filip Damian, stomatolog: „În primul rând trebuie să se asigure că tehnica de periaj este corectă şi că copilul se spală de două ori pe zi. În al doilea rând, trebuie să-i asigure o alimentaţie cât mai săracă în zaharuri şi amidon. Dacă totuşi copilul consumă zaharuri, ar fi bine să o facă în timpul mesei, deoarece în timpul mesei se secretă saliva şi aşa, cumva, eliminăm partea asta de depozit al zaharurilor între dinţi.“

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE