• Zarug: „Da la maică-mea am învățat ce înseamnă performanță și sacrificiu”
  • Zarug: „Dacă cineva crede că moda este în criză din cauza COVID-ului, se înșală amarnic”
  • Zarug: „Bine îmbrăcat mie mi se pare un om care se îmbracă conform personalității sale”

Este top în lumea modei, însă s-a spucat și de cântat pe bune. Și de jucat în filme. Mihai Dan Zarug este tonic, carismatic, plin de umor și talentat cât cuprinde. Este absolvent al „École supérieure de Gestion Paris” și își trăiește viața printre materiale, confecții, bucuria de a crea și de a da viață hainelor. Zarug a fost invitatul lui Vlad Craioveanu la emisiunea „Ochii pe mine!”.

Zarug, de la modă la muzică

„Vreau să vă anunț și pe voi, cum de altfel o să-i anunț și pe alții când o să intereseze acest aspect, că, între timp, m-am decis că moda e ceva desuet care nu mai corespunde timpurilor în care trăim. Am decis, în același timp, să îmi văd de drum și să explorez alte fațete ale personalității mele artistice și creative care să presupună altceva decât cârpe, care ar fi actoria”, a spus Zarug.

„Mie nu mi-a plăcut niciodată să fiu ca ceilalți. Nici să vorbesc ca ei, nici să mă îmbrac ca ei. (…) Nu mi-am încurajat stilul artistic de mic. Asta a venit mai târziu. (…) Eram foarte resemnat că va trebui să împlinesc aspirațiile părinților și bunicilor care mă visau magistrat, pe urmele lui bunică-miu care a fost jurist”, a povestit Zarug.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Da la maică-mea am învățat ce înseamnă performanță și sacrificiu și că în viață nu poți să le ai pe amândouă. Și anume dacă vrei să ai o carieră, să fii o persoană respectată în domeniul tău  trebuie să-ți sacrifici din viața de familie.”

,,Sunt rezultatul experiențelor și eșecurilor mele de fiecare dată. Inclusiv faptul că am început să cânt a venit ca urmare a unui eșec profesional în modă”, a spus Zarug.

Zarug, despre tendințele în modă: ,,Social media și internetul au adus un fel de viteză a informației care a distrus până la urmă creativitatea”

„S-a ajuns la niște aberații halucinante în care aveai colecții principale, să zicem de două ori pe an, primăvară-vară, apoi toamnă-iarnă și pentru că social media și Internetul au adus un fel de viteză a informației care a distrus până la urmă creativitatea, la început, toată lumea a vrut să facă parte din acest trend și să producă cât mai mult… în principal de imagerie era vorba. Nu cred că își vindeau șase colecții pe an că nu apucai să ieși din casă și se schimba moda.”

Zarug: ,,Moda e o barcă în derivă de ani buni!”

,,Dacă cineva crede că moda este în criză din cauza COVID-ului, se înșală amarnic. Moda e o barcă în derivă de ani buni, doar că acum începe să se vadă pentru că, stând pe loc, nu a mai existat un rulaj de cârpe infecte și nici posibilitatea să minți pe toată lumea că vinzi sau că ești mai presus decât ești în realitate. Și atunci, stocurile au început să se adune, banii să se blocheze și consecințele pe care le cunoaștem.”

Zarug, despre ceea ce înseamnă bine îmbrăcat/ prost îmbrăcat

„Bine îmbrăcat mie mi se pare un om care se îmbracă conform personalității sale și care e cumva autentic și în linie cu cine este el în interiorul lui. Prost îmbrăcat poate să fie inclusiv o ființă obscen bogată și îmbrăcată extrem de scump, dar care se îmbracă ca să fie în tendințe și cu cârpele alea de pe ea sau el, să nu spună decât cât a avut de cheltuit din portofel. Și pentru mine asta înseamnă prost îmbrăcat”, a spus Zarug.

Zarug: „Oamenii preferă să fie reconfortați de o minciună decât să fie deranjați de un adevăr”

„Eu am intrat în modă din credința sinceră și retardată că în modă aș putea să fiu eu cine sunt eu și să fiu acceptat și ascultat pentru că aveam ceva de spus. Cred că mai aveam în continuare chestii de spus. Am constatat după ani și ani de zile, în care m-am tot lovit de același zid al superficialității și de-a dreptul prostiei, că moda nu mai are niciun licăr de curiozitate pentru ce este nou și diferit. Oamenii preferă să fie reconfortați de o minciună decât să fie deranjați de un adevăr. Chiar dacă este în interesul lor”, crede Zarug.

„Vorbesc despre modă cu o ușoară amărăciune, pentru că eu chiar am iubit această activitate. Mi-am dedicat 10 ani acestei munci. Și nu numai că zece ani, dar zeci de mii de euro în care i-am tot băgat în tot felul de colecții care am crezut că sunt diferite. Din punct de vedere financiar, la finalul finalului, am ieșit fără datorii, dar fără nimic altceva.”