- Animale precum cimpanzeii din Guineea, beau seva alcoolică a palmierilor de rafie.
- Maimuțele păianjen din Panama preferă fructe cu 1-2,5 % alcool.
- Viespile orientale pot consuma o cantitate nelimitată de alcool.
Expresia „ai băut ca un animal” e cât se poate de reală. Cercetătorii au descoperit zeci de specii care au introdus alcoolul în dieta lor, alcool extras din fructe fermentate, sevă și nectar.
De exemplu, cimpanzeii sălbatici din Guineea, se tratează cu seva alcoolică a palmierilor de rafie. Maimuțele păianjen din Panama preferă fructele de mombin, care au între 1 % și 2,5 % alcool.
Ca și în cazul oamenilor, unele specii de animale au dezvoltat o toleranță mai mare la alcool. Viespile orientale sunt capabile să consume o cantitate nelimitată de alcool.
Și la fel ca în cazul oamenilor, unele animale mor din cauza alcoolului. Mătăsarii de cedru, de exemplu, au murit după ce s-au lovit în zbor de garduri sau alte obstacole, pentru că erau în stare de ebrietate după ce au mâncat fructele prea coapte ale arborelui de piper brazilian.
Iar comportamentul asemănător oamenilor merge chiar mai departe. Masculii muștelor de fructe apelează la alcool atunci când sunt respinși ca parteneri. Femelele unei alte specii de muște devin mai puțin pretențioase în ceea ce privește partenerii lor și fac sex cu mai mulți masculi după ce au băut alcool.
Dar cei care nu dau în patima băuturii, ajung să aibă cariere de succes. The Rat Pack ar putea căpăta o nouă semnificație.
Șobolanii africani uriași au fost dresați să recunoască mirosurile de solzi de pangolin, fildeș de elefant, corn de rinocer și alte articole din speciile traficate intens în Africa. Unii dintre ei pot detecta minele terestre și chiar tuberculoza.
Acum au uniforme oficiale și lucrează la vamă sau la deminări. Brigada șobolanilor ar putea juca un rol important în descurajarea traficului internațional cu animale sălbatice.