• La Craiova se desfăşoară Campionatul Naţional al Câinilor de salvare
  • 24 de câini din toată ţara, special antrenaţi să intervină în caz de catastrofe, se întrec în a-şi demonstra abilităţile de salvatori
  • Câştigătorii clasei campioni vor merge direct la Campionatul Mondial de Salvare, ediţia 2021, care va avea loc la Craiova

Câinele este cel mai bun prieten al omului. Ba mai mult, poţi avea un patruped pe care să-l antrenezi special pentru a interveni în situaţii de urgenţă.

Zilele acestea, la Craiova are loc Campionatul Naţional al Câinilor de Salvare. Sunt 24 de concurenţi din toată ţara.

Flash este un Jack Russel Terrier de trei ani și a câștigat de cinci ori titlul de cel mai frumos câine din România. Flash a demonstrat că nu este doar frumos, ci şi deştept.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

În cadrul concursului, Flash a reuşit să salveze trei vieţi în 12 minute.
Într-o situaţie reală, patrupedul ar fi acţionat de două ori mai repede, îţi explică Cristian Enaşi, arbitru internaţional al Federaţiei Chinologică Internaţională.

Lucrul pe care-l face acest câine este echivalentul a opt ore pentru un om, fiind un obiectiv industrial foarte greu”, a spus Cristian Enaşi – arbitru internaţional.

Flash este antrenat de Liviu Ionescu. Liviu este vicepreşedinte al Comisiei Mondiale de Salvare. El a participat la misiuni de salvare, cu astfel de câini în Turcia și Grecia.

El îţi explică de ce Flash este un câine atipic pentru astfel de misiuni. Doar 15 patrupezi din această rasă fac parte din echipa internaţională a câinilor de salvare.

Dacă nu-l obişnuiesc ca el să-mi caute doar oameni şi să se ducă doar la mirosul uman, este posibil ca printr-o educaţie greşită, să se ducă şi să ia mirosul la orice pasăre şi la orice animal din pădure”, a afirmat Liviu Ionescu.

Flash s-a calificat în Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare care va avea loc la Craiova, anul viitor. Pentru ceilalţi câini, competiţia continuă.

Patrupedele se întrec la probele de „căutare prin pădure” şi „urmă”.